PRESOS DE CONSCIENCIA

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
Activitats
1. Definir que són presos de consciencia.
Son aquelles persones que, sense haver fet us de la violència ni haver-ne propugnat l’ús, són empresonades o sotmeses a restriccions contra laseva llibertat a causa de les seves creences, del seu origen ètnic, sexe, color o idioma.
2. Quins personatges de l’antiguitat i de la història, famosos o no, podrien ser considerats presos deconsciència ?
Nelson Mandela, Rolando Jiménez Posada (va ser un pacifista), Rafael Millet Leyva, Miguel Siglera Maya, Orlando Zapata, etc.
3. Perquè l’existència de presos de consciencia es contradiu ambels drets humans? Assenyala quins articles de la Declaració universal dels drets humans son violats en cas dels presos de consciencia.
Article 9: Ningú podrà ser arbitràriament detingut, pres nidesterrat
Article 11: Tota persona acusada d’un delicte ha de ser innocent fins que no s’aprovi la seva culpabilitat conforme la llei i el judici públic. En el que s’ha d’assegurar totes les garantiesnecessàries per a la seva defensa.
Article 18: Tota persona té dret a la llibertat de pensament, consciència i religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, així com lallibertat de manifestar la seva religió o creença, individual i col·lectivament, tant en públic com en privat, per l’ensenyança, la practica, el culte i la observança.
Article 19: Tot individu te dret a lallibertat d’opinió i expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les seves opinions, el de investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre’ls, sense limitació defronteres, per qualsevol medi d’expressió.



4. Relacionar cadascun dels dibuixos dels fulls il·lustrats adjunts amb un o més articles de la “Declaració Universal dels Drets Humans”.




5. Enumerar quintipus de persones i de grups poden ser o són de fet objecte de repressió o empresonament per haver exercit els seus drets.
Homosexuals, ongs, persones d’ètnies diferent d’on viu, minories sotmeses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estados De Consciencia
  • consciencia
  • consciencia
  • consciencia
  • consciencia
  • Presos
  • presas
  • presas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS