prevencion maltrato analisis

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
Anàlisi de polítiques per a la Prevenció de la violència de gènere

  


7. Actors socials implicats: (sobre qui repercuteix principalment el problema?)
Segons l’article analitzat ens situa què el principal problema recau en els actes comunicatius que utilitzen el adolescents en les seves relacions afectiu-sexuals.
Sent les noies  víctimes de violència de gènere, aquesta promoguda  perun llenguatge masclista i despectiu amb el context educatiu.
Les noies busquen aquet tipus de relació per adquirir reconeixement i status, ja que normalment amb aquest context el perfil del maltractador gaudeix d’un alt reconeixement i un bon status amb el seu grup d’iguals, fomentat per actes comunicatius que degraden a la dona, que en comptes de desprestigia al noi en el seu entorn li atorgareconeixement i un millor status.
8. Actors socials implicats: (qui i com es pot intervenir sobre el tema?)     
Situant el problema en un context educatiu i després de analitzar l’article, una proposta d’intervenció positiva seria crear un espai de diàleg on el joves puguin treballar la comunicació en les relacions afectiu-sexuals i fomentar una actitud comunicativa basada amb la llibertat iigualtat. Amb la realització d’un projecte que pretengui apropar als joves amb experiències de violència de gènere a joves estudiants de la mateixa edat que estan exposats a aquesta problemàtica social. Pensem que aquet retrobament permet compartir experiències i informació, comunicar vivències personals i fomentar l’aprenentatge des de el seu grup d’iguals. Buscant que els joves es vegin reflectitsentre ells, ja sigui agafant una referencia positiva o aprenent del errors que poden conduir-los a una situació de violència de gènere. Pensem que aquet retrobament és molt positiu, ja que son els propis adolescents, basant-se en la seva pròpia experiència, que aconsellen a la resta de com tenir una  bona relació.  Això té un fort impacte sobre els nois, ja que ho viuen d’una manera més propera, jasigui pel llenguatge utilitzat o per la proximitat d’edat. Creiem que és positiu tant per el joves que explicant la seva experiència, per que fan una refecció personal del problema, i per els joves que la reben, ja que a traves de una experiència propera poden prevenir aquets tipus de conducta.  




9. Relaciona-ho amb continguts de l’assignatura
Amartya Sen (1995) en l’article Agencia deles dones i el canvi social analitza l’actitud i execució de la vida activa de les dones, el que ell denomina “agencia”. Explica com les exigències de la dona donen peu a que la dona participi més social i econòmicament, d’aquesta manera ampliant els seus drets i millorat el seu benestar.
Sen argumenta que on augmenta la participació social i econòmica de la dona baixa la fecunditat, disminueix ladiscriminació i redueix els actes de violència.
“El enorme alcance de la agencia de las mujeres es una de la cuestiones más descuidadas en los estudios del desarrollo, algo que debe subsanarse sin perdida de tiempo. A lo mejor nada sea tan importante hoy en la economía política del desarrollo como que se reconozca como es debido la participación y el liderazgo en el terreno político, económico ysocial de las mujeres. Se trata de un aspecto muy importante del desarrollo como libertad. (Sen, A. 1995, p. 249)
10. Quins costos socials, polítics o fins i tot econòmics planteja el tema analitzat?


Quan parlem quins són el costos social que planteja el fet de la violència de gènere entre els nostres joves, podem veure tant el llenguatge mascliste com les actituds que més tard podenprovocar la violència de gènere no només es dona entre persones adultes, sino que ja els nostres joves tenen aquestes actituds, podem veure que tenim un problema social i greu, la educació en l’ igualtat i el respecte en els nostres joves hauria de ser prioritari en polítiques socials per aturar aquesta problemàtica que va en augment. Si parlem de costos econòmics podem veure que no hi ha molts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prevencion Del Maltrato
  • Prevencion del maltrato infantil
  • Juego Y Prevención Del Maltrato
  • Prevención al maltrato animal
  • Prevencion del maltrato infantil
  • Sap Como Maltrato Infantil Y Su Prevención
  • Análisis maltrato infantil
  • analisis del perfil de un profesional maltratador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS