previ 4

Páginas: 4 (844 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
Previ 4

Tribunal de justícia (NNUU)

La institució de Nacions Unides està estructurada en sis òrgans principals. La seu de Nova York conté cinc d’ells: la Asamblea General, el Consell deSeguretat, el Consell Econòmic i Social, el Consell d’Administració Fiduciaria i la Secretaria. El sisé està als Paísos baixos: la Cort internacional de Justicia.
Les NN.UU actualment estàn composades per193 Estats membres. Hi estàn inclosos tots els estats reconeguts internacionalment, però tot i així trobem notables ausències d’alguns Estats com podríen ser l’Estat del Vaticà, l’Estat de Palestina,el Sahara Occidental, i també la República de China-taiwan.
En concret, el Tribunal de justícia és el principal òrgan judicial de les Nacions Unides i la seva funció és encarregar-se de lescontroversies jurídiques entre els Estats que en son membres. Aquesta Cort també emet opinions sobre qüestions que puguin presentar alguns òrgans o institucions especialitzades de la ONU.

La CortInternacional de Justicia està formada per quinze magistrats, que són escollits per l’Assamblea General i el Consell de Seguretat, els quals han de complir el càrrec nou anys. Aquesta cort, no pot estarformada per més d’un membre provinent del mateix Estat. De mateixa manera que hi han eleccions de magistrats, també així n’hi ha de president i vicepresident.

L’objectiu principal d’aquesta CortInternacional de Justicia, com ja he comentat és solucionar possibles controversies de ordre jurídic entre Estats. D’altra banda, també te com a objectiu la emisió de dictàmens consultius sobre qüestionsjurídiques sotmeses pels òrgans u organismes de les Nacions Unides.
Per a acomplir el seu objectiu segueixen un procediment contenciós.
Primer de tot, necessiten que els Estats implicats acceptin lajurisdicció de la Cort. Els Estats implicats contaràn amb un agent el qual desempeny la funció d’advocat en un tribunal nacional. Després d’aquesta fase oral on s’exposen motius com en un judici...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4
  • Previo 4 Redes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS