Previ

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015

PREVI A L’ACTIVITAT PRESENCIAL

Què és una necessitat? La necessitat és el sentiment de manca que experimenta un organisme i que activa el seu desig d'obtenir allò que li falta. La necessitat potser física (gana, set) o psicològica. Les nou necessitats fonamentals identificades són: subsistència, protecció, afecte, enteniment, participació, oci, creativitat, identitat, llibertat. Algunesvegades s’hi afegeix també la necessitat de l’espiritualitat.
Què és un satisfactor? Entenem per satisfactor qualsevol be, acció, sentiment... que cobreix les necessitats d’un ser humà.
Què és unsatisfactor destructor? Els satisfactors destructors són satisfactors d’efecte paradoxal. Són aplicats amb la intenció de satisfer una determinada necessitat, no només aniquilen la possibilitat de lasatisfer-la a mitjà o llarg termini, sinó que impossibiliten la satisfacció adequada d’altres necessitats (participació, enteniment, llibertat...). Sempre són imposats i solen estar associats a lanecessitat de protecció. Com a exemples, podem citar la doctrina de seguretat nacional, la ‘guerra contra el terror’ llançada pels Estats Units, la repressió contra la dissidència, etc.
Què és un satisfactorsinèrgic? Els satisfactors sinèrgics són els satisfactors que, a més d’una necessitat principal, en satisfan altres, com ara la identitat, la participació, l’afecte, la identitat, l’enteniment...,per la manera en què satisfan una necessitat determinada, estimulen i contribueixen a la satisfacció simultània d’altres necessitats. La generació d’aquests satisfactors sol estar vinculada a processosparticipatius i/o decisions autònomes preses de baix a dalt, encara que de vegades també són propostes de dalt a baix. Com a exemple, podem esmentar la lactància materna, la producció autogestionada,els pressupostos participatius i l’educació popular.
Com definiríeu la necessitat d’identitat? La necessitat d’identitat és la necessitat que sent un ésser humà a tenir personalitat, a ser ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Previo
  • Previ
  • Previo
  • previo
  • PREVIO
  • Previo
  • Previ
  • PRevio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS