Preàmbul De La Llei 25/2010 Del 29 De Juliol

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
Preàmbul de la llei 25/2010 del 29 de juliol
Aquest preàmbul ens introdueix un article que reordena els continguts a més de introduir novetats al Codi de família.
Parla sobre els aspectes defamília com són els matrimonis, en especial tracta molt el tema de les ruptures matrimonials, la responsabilitat dels progenitors envers els fills, els drets dels menors, i l’economia familiar, fentreferència a l’habitatge familiar i les pensions compensatòries.
Pel que fa al tema del matrimoni, expressa que el matrimoni es una unió en la qual els conjugues contribueixen a les responsabilitatsdomestiques igual que a la cura dels membres de la família. Àdhuc en aquest àmbit matrimonial dóna la possibilitat d’adopció a les parelles homosexuals.
A més a més en temes econòmics es veuen excloses lesadquisicions i despeses de millora de l’habitatge familiar encara que el propietari sigui un únic cònjuge. En canvi, els béns adquirits són pel cònjuge que consti com a titular en les compres (sempreexclosos les despeses d’ús familiar degut a que pertanyen a ambdós conjugues). L’habitatge familiar serà atribuït al cònjuge al qual correspongui la guàrdia i custodia dels nens.
Quan es preveu unaruptura matrimonial, a l’article s’aclara que es pot arribar a pactar encara que si el pacte perjudica a una de les parts el pacte no seria vàlid.
Referint-se a les responsabilitats dels progenitorsenvers els fills aquest article incorpora al procés judicial la proposta dels progenitors i, un aspecte destacable com és que la cura, la guàrdia i educació dels fills és compartida “S’abandona elprincipi general segons el qual el trencament de la convivència significa que els fills s’han d’apartar d’un dels progenitors”. Només es troba una única incidència i és que s’exclou la participació en lacura la guàrdia i l’educació dels fills als progenitors violents, amb antecedents de violència masclista.

Valoració personal
Tal i com diu el llibre Nociones básicas de derecho al punt 2.4.C,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1examen 29 NOV 2010
  • Acto 25 de mayo de 2010
  • Discurso acto 25 de mayo de 2010
  • La Libertad Y La Conciencia 25 11 2010
  • Llei d'urbanisme 1/2010
  • 4 2 2010 07 02 29
  • Funciones de enfermeria y campos de accion 29 08 2010
  • Placa de datos de motor 25 09 2010

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS