Primera Etapa De La Restauración Española

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Primera etapa de la restauració espanyola
Al 1875 comença una etapa llarga anomenada Restauració que consta de dues etapes o fase
* 1ª fase des del 1875 fins al 1898
* 2ª fase des del 1898 fins al 1930
Com es restaura i què es restaura?
* Es restaura la dinastia borbònica en la figura d’Alfons XII
* El poder econòmic social polític dels terratinents, l’església, és a dir, lesclasses socials altes.
* L’estabilitat després del sexenni.
Es restaura mitjançant un cop d’Estat que dóna el general Martinez II Campos i proclama a Alfons XII, fill de Isabel, II rei d’Espanya, tot i que l’ideòleg de la Restauració Antonio Cánovas del Castillo no estava d’acord, hauria preferit que Alfons XII hagués arribat per la demanda del poble espanyol i no per un cop d’esta peròfinalment el va acceptar. Antonio Cánovas del Castillo era un polític conservador i era conseller d’Alfons.
Perquè el poble el demandés, Canovas va redactar i va fer signar a Alfons XII in manifest que rep el nom de “Manifest de Sand Hurst” el qual era una presentació d’Alfons XII al poble espanyol on el rei es presentava com un rei demòcrata, modern.
Què significa la Restauració? La Restauraciósignifica que les classes més conservadores tenien el poder de l’Estat. L’objectiu de Canovas era que després del sexenni no tornin al poder aquells que ja l’havien tingut durant aquest temps (demòcrates, republicans, federalistes, ni les noves ideologies que van sorgint). L’estat serà dels liberals moderats.

BASES O PILARS DEL SISTEMA DE RESTAURACIÓ

* Ideologia de Cánovas: Senyor liberalque creia en tots els estats i que havia una dinastia històrica (continuïtat d’una dinastia). A més pensava que el rei era anterior i superior a la Constitució. Així com que la propietat privada i ordre està per sobre de la llibertat. Cánovas pensa que els militars no han d’intervenir en la vida política (civisme)
* Bipartidisme: creació de dos grans partits Cànovas crea el partit conservador iSagasta (el seu amic) crea el partit liberal progressista.
El partit conservador donava suport a les classes més fortes del país “oligarquia”, i el partit liberal progressista donava suport a la burgesia petita, professions liberals..
Aquests dos partits pacten:
-Defensar sempre la dinastia Borbònica
-No aliar-se amb un partit d’oposició
* Alternança pacífica en el govern: Quan el partitque governa està en crisi el rei nomena cap de govern al líder de l’altre partit i aquest convoca eleccions al congrés, eleccions que sempre guanya.
* Caciquisme i frau electoral: Frau pretenien que cap partit que no fos dinàstic (liberal o conservador) arribes a tenir un nombre significant de diputats. Caciquisme ve de la paraula cacic que es una persona que en el seu àmbit tenia cert podersobre persones i influïen en el seu got és a dir votaven per ell. Feien frau electoral alterant el cens.
Tot això comporta que les organitzacions i partits que no arribaven al parlament es manifesti al carrer. Això comporta un clientelisme i corrupció que afecta a l’administració ja que sempre i quan hi havia canvis de partits, per tant canvis d’administració i com a conseqüència manca decontinuïtat.
* Constitució de 1876: Llei que estableix l’organització política d’un estat i marca els drets bàsics dels ciutadans i governants. És una constitució feta per corts constituents en les quals s’estableix
-Que la sobirania està compartida entre el rei i les corts.
-Hi ha separació de poder:
* Poder legislatiu: el tenen unes corts bicamerals (congrés de diputats, senat format persenadors triats pels reis)
* Poder executiu: El tenia el rei
* Judicial : els tribunals de justícia
- Rei és el cap de l’exèrcit
- Espanya és una monarquia borbònica
- Estableix la confessionalitat de l’estat catòlic.
- L’Estat sufragarà o pagarà les depeses de la religió catòica
- Els drets individuals estan reconeguts per la constitució però poden estar retallats si aquest drets si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primera Etapa
  • Primera Etapa
  • primera etapa
  • Primera etapa
  • Restauracion española/ reconquista
  • Infancia primeras etapas
  • Primera Etapa De La Independencia
  • Primera Guerra Mundial Etapas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS