Primera guerra mundial

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2011
La Primera Guerra Munidial va tenir el seu origen, arrel de la situació que Europa atrevassava a nivell polític i econòmic.

Les causes principals van ser molt diverses, podem dividrilas en dosclases: les causes profundes i les causes immediates.

Com a causes profundes podem destacar tres: econòmiques, nacionalistes i colonials.

Alemanya s´havia convertit en una gran potencia economicadesde la seva unificació l´any 1871, va superar França i Gran Bretanya. La rivalitat que mantenia amb Gran Bretanya va derivar en una fabricacio desmesurada d´armament.

Alemanya i Italia es vanunir, mentre que altres nacions no havien aconseguit separarse dels grans imperis en que formaven part.

Gran Bretanya i França poseien grans territoris colonials, mentre que Alemanya iAustria-Hungria, necessitaven aconseguir.

Entre les causes immediates trobem que, els països s´anaven proveint d´armes degut a la gran tensió que es respirava.Enfrontaments entre Alemanya i França que javenien d´antic. Alemanya volia desplaça a Gran Bretanya com a primera potencia política econòmica i territorial.

La conflictivitat dels Balcans:

Els pobles servis, romanesos, albanesos i búlgarsvolien independitzar-se.

Rússia i Grècia volien aconseguir una sortida cap al Mediterrani raó per la qual aquest dos països estaven enfrontats.

Tot això va provocar una serie d´aliances militars.La triple aliança formada per Alemanya i Àustria-Hongria i la triple Entesa formada per França, Rússia i Gran Bretanya.

Pero la causa fulminant va ser l´atemptat de Sarajevo en que va morir elpríncep hereu d´Àustria-Hongria Francesc Ferran junt amb la seva dona a mans d´un estudiant nacionalista servi. Àustria va culpar a Sèrbia i l´hi va declarar la Guerra, i aquí va començar unareacció en cadena entre aliats. Rússia va declarar la guerra a Àustria, Alemanya va sortir a defensar aquesta i es aleshores quan intervé França i mes tard Gran Bretanya.

Les conseqüències van ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • La Primera Guerra Mundial
  • La primera guerra mundial
  • primera guerra mundial
  • Ensayo "Primera Guerra Mundial"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS