Primera Guerra Mundial

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
8.LES CONSEQÜÈNCIES DE LA I GUERRA MUNDIAL

La guerra va comportar moltes pèrdues humanes, un gran desastre econòmic i una profunda reestructuració territorial d’Europa.

8.1. Els efectesdemogràfics i econòmics
Les pèrdues de vides humanes com a resultat de la guerra, van ser molt elevades, van morir quasi 8 milions de persones, sobretot alemanys, francesos i russos.
A més, cal afegir també6 milions d’invàlids i un número molt alt de mutilats i ferits. Així mateix, cal tenir en compte la mortalitat per la falta d’aliments, per les condicions higièniques nefastes i per l’epidèmia degrip de 1918. L’elevada mortalitat va afectar especialment els homes mobilitzats que tenien entre 20 i 40 anys, de manera que es va produir una disminució de la natalitat durant unes generacions, que vanser anomenades “generacions buides”.
La I Guerra Mundial va comportar la pèrdua de l’hegemonia europea en l’economia mundial. El conflicte va empobrir els països en guerra, França va perdre el 30%de la riquesa; Alemanya un 22%; mentre que el potencial industrial general europeu es va reduir un 40%, i l’agrícola un 30%.
L’any 1918, la situació financera d’Europa era molt greu, tots els païsosestaven endeutats tant a l’interior (amb préstecs de guerra) com a l’exterior (sobretot a causa dels préstecs del EUA).
Els EUA van ser precisament els grans beneficiats de la guerra; l’economianord-americana va passar a ser la capdavantera de les finances mundials; el seu producte nacional brut (PNB) es va doblar durant la guerra i les seves reserves es van triplicar. A més, la flota dels EUAva substituir la de la Gran Bretanya com a redistribuidora del comerç mundial, mentre que el dòlar substituïa la lliura esterlina com a moneda base per a les operacions econòmiques internacionals.
Laguerra, també va beneficial el Japó, que va augmentar la seva producció, per poder atendre les comandes europees, sobretot d’armament. Al mateix temps, van aprofitar per diversificar la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • La Primera Guerra Mundial
  • La primera guerra mundial
  • primera guerra mundial
  • Ensayo "Primera Guerra Mundial"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS