Primera Guerra Mundial

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2015
L’Imperialisme:
La Primera Guerra Mundial

La Primera Guerra Mundial va ser una guerra que es va desenvolupar principalment a Europa i l’Orient Pròxim. Va començar el 28 de juliol de 1914 i vaacabar l’11 de novembre de 1918, al 28 de juny de 1919 es va firmar el Tractat de Versalles. En un principi aquesta guerra era anomenada Gran Guerra, però al començar la Segona Guerra Mundial van començara anomenar-la Primera Guerra Mundial. Va ser la major catàstrofe històrica fins ara només superada per la Segona Guerra Mundial.
Hi van participar 32 països, dels qual els principals països eren,d'una banda, els anomenats “aliats”: França, l'Imperi Britànic, Sèrbia, l'Imperi Rus, els Estats Units i el Regne d'Itàlia, i de l'altra les “Potències Centrals”: l'Imperi Alemany, l'imperiAustrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària.
Aquesta guerra va esclatar amb l’assassinat per part de Gavrilo Princip de Francesc Ferran d’Àustria, hereu del tron dels Habsburg, el 28 de juny de 1914 a Sarajevo,Bòsnia. Això va fer que es precipités la declaració de guerra d’Àustria contra Sèrbia, que va desencadenar la Primera Guerra Mundial.
La guerra va finalitzar amb la signatura de l'Armistici de Compiègne,que establia la derrota de les potències centrals.









Conseqüències demogràfiques
En la Primera Guerra Mundial va haver-hi un gran nombre de morts, ferits, invàlids... Les conseqüènciesdemogràfiques que va tenir van ser molt altes. Tot i que en els escenaris on es va desenvolupar amb més intesitat la guerra van ser més reduïts que la de la pròxima guerra que hi hauria, la Segona GuerraMundial, el número de baixes i morts van ser molt elevats, més de quatre milions entre les potències centrals i uns cinc milions entre les aliades. Hi va haver també un gran número de ferits, mobilitzats,desplaçats, mutilats, presoners...
Dades demogràfiques
MORTS
9.272.000
INVÀLIDS
65.000.000
VIDUES
4.250.000
ORFES
8.000.000

D’uns nou milions de morts, França va tenir 1,2 milions de morts en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • Primera guerra mundial
  • La Primera Guerra Mundial
  • La primera guerra mundial
  • primera guerra mundial
  • Ensayo "Primera Guerra Mundial"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS