Primers freds

Páginas: 5 (1028 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
Context Històric: ens trobem en una època de molts canvis (revolucions polítiques, socials i tecnològiques), provocats per la Industrialització i les seves conseqüències: la imposició del sistema capitalista, l’ascens d’una burgesia industrial i financera rica i amb inquietuds nacionalistes, el creixement caòtic de les ciutats (creixement demogràfic, emigració del camp, concentració industrial).Aquesta conjuntura crearà la necessitat d’un nou urbanisme per organitzar les noves ciutats (Pla Cerdà, el 1859), i la necessitat d’un nou estil arquitectònic dels edificis de les ciutats d’acord amb els nous temps (refús de l’estil del passat) i representatiu de la nova classe dominant.
Miquel Blay també evolucionarà cap al Modernisme, aquesta obra però és dels seus inicis i té més trets delrealisme. Amb el realisme els artistes prenen consciència dels problemes derivats de la industrialització i han de mostrar la crua realitat. L’art ha de servir per denunciar les injustícies socials dels sectors més marginats que ha provocat la nova era industrial.
ANÀLISI ESTILISTICA
Aquesta obra pertany al estil del realisme. El realisme va ser un moviment històric que aspira a oferir unarepresentació veritable i objectiu del món sensible. Basat en l'observació detallada de la vida que era contemporània a partir del Segle XIX, després de la Revolució Francesa. Es tracta d'un moviment que reflecteixen la realitat quotidiana, dirigeix l'atenció cap al paisatge, els artistes van deixar de banda els temes sobrenaturals, màgics i es van centrar en temes més corrents, reproduir les imatges alnatural, i expressa el gust per la democràcia.

Miquel Blay no busca la bellesa sinó la realitat tal com és, figura humana com a centre d'interès; pretén fer una denúncia social o fer reflexionar; consciència social, la realitat ja és bella en ella mateixa.

ANÀLISI FORMAL
Es tracta d'una escultura en grup exempta tallada en marbre, i amb una composició tancada.
L’home, abatut, vell ifeble, tot i que tant les seves espatlles com l’amplitud del pit i la musculatura de les seves cames delaten una força interior, mostra una actitud consirosa envers la noia. Ella, amb cada múscul del seu cos, busca la protecció de l’adult recolza tendrament el cap en la clavícula de l’ancià i aplega els dos peus en una postura que reflecteix tant timidesa com indefensió. El rostre de l’home, alçat idigne, es dirigeix vers l’observador, mentre que l’univers de la noia sembla limitar-se exclusivament al seu protector, a qui, alçant lleugerament la testa, envia una mirada furtiva.

composició: Avi, composició quasi simètrica, només una lleugera inclinació del cap i d'una cama, format pràcticament per angles i línies rectes. La nena en canvi, té una composició més asimètrica i formada bàsicamentper línies corbes. En l'escultura es pot apreciar com tot el cos de l'ancià està extremadament detallat, marcant el pas de l'edat en el seu cos amb cada arruga i os marcat. Veiem que els seus cossos formen corbes, estan encongits i especialment el cos de la nena forma una corba cap al cos de l'ancià, buscant la llum amb tot el seu cos

Moviment: avi més estàtic, nena més moviment (s'acosta al'avi, fregament dels peus...)
molt de realisme, minuciositat en l'anatomia de l'ancià, textura de la pell, plecs de la cara....
expressivitat: molt expressius ,rostre de l'avi desesperació, resignació..., nena indefensió, tendresa... i no només són expressius els rostres, també ho són per exemple les mans de l'avi o els peus de la nena.

Volums Modelat delicat.
Tractats amb absolut realisme:Cos nenafeble, famèlic, amb les costelles i os del malucmarcats.Cos demacrat de l’ancià, amb amplitud d’espalles.

Visió: Unifacial. llum: escultura polida. Difumina la llum i augmenta la sensació de fred.
Ritmes: El delicat modelat de l’escultura fa que la llum sigui difusa, i ajuda a donar més verisme a la sensació de fred que pateixen els dos personatges.

INTERPRETACIÓ
Temas: Un home...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el primers freds
  • Els primers freds
  • Comentari D'Art: Es Primers Freds
  • Els primers freds
  • Tamaño De Primers
  • primers auxilis
  • Diseño De Primers
  • Diseño de primers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS