pringao

Páginas: 39 (9538 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
Víctor Català va escriure Solitud (que és l’obra més destacada de l’escriptora) entre 1904 i 1905, però l’obra no va ser publicada fins el 1905. La escriptora Víctor Català va néixer al 1869 i morí el 1911. Entre aquestes dates, a Catalunya es donà un moviment (modernisme) en el que la obra de Solitud es troba dins de la narrativa d’aquest, ja que moltes de les principals característiques delmoviment es veuen reflectides en l’obra.
En aquesta obra, podem observar dos tipus de lectures diferents, és a dir: Una lectura feminista i una lectura modernista. En el primer tipus de novel·la, es pot veure clarament una lectura feminista. Ja pel simple fet de que l’obra ha estat creada i escrita per una dona i que la protagonista de la història també és una dona (Mila) on ha de lluitar contra lasocietat i en un entorn on les coses no l’afavoreixen gaire. Per altra banda, podem observar una lectura modernista, ja que el fet de pertànyer dins de la narrativa modernista fa que puguem observar en l’obra moltes de les seves característiques més principals. Per exemple, quan ens presenten la natura com a un personatge més, com si tingues vida pròpia com els altres personatges, i per tanttenint els seus propis pensaments i sentiments. O també si ens fixem en el tema principal de l’obra, on podem veure com els modernistes li donaven sentit a la vida, forjant-se el seu propi destí.



Víctor Català va escriure Solitud (que és l’obra més destacada de l’escriptora) entre 1904 i 1905, però l’obra no va ser publicada fins el 1905. La escriptora Víctor Català va néixer al 1869 i moríel 1911. Entre aquestes dates, a Catalunya es donà un moviment (modernisme) en el que la obra de Solitud es troba dins de la narrativa d’aquest, ja que moltes de les principals característiques del moviment es veuen reflectides en l’obra.
En aquesta obra, podem observar dos tipus de lectures diferents, és a dir: Una lectura feminista i una lectura modernista. En el primer tipus de novel·la, espot veure clarament una lectura feminista. Ja pel simple fet de que l’obra ha estat creada i escrita per una dona i que la protagonista de la història també és una dona (Mila) on ha de lluitar contra la societat i en un entorn on les coses no l’afavoreixen gaire. Per altra banda, podem observar una lectura modernista, ja que el fet de pertànyer dins de la narrativa modernista fa que puguem observaren l’obra moltes de les seves característiques més principals. Per exemple, quan ens presenten la natura com a un personatge més, com si tingues vida pròpia com els altres personatges, i per tant tenint els seus propis pensaments i sentiments. O també si ens fixem en el tema principal de l’obra, on podem veure com els modernistes li donaven sentit a la vida, forjant-se el seu propi destí.Víctor Català va escriure Solitud (que és l’obra més destacada de l’escriptora) entre 1904 i 1905, però l’obra no va ser publicada fins el 1905. La escriptora Víctor Català va néixer al 1869 i morí el 1911. Entre aquestes dates, a Catalunya es donà un moviment (modernisme) en el que la obra de Solitud es troba dins de la narrativa d’aquest, ja que moltes de les principals característiques del moviment esveuen reflectides en l’obra.
En aquesta obra, podem observar dos tipus de lectures diferents, és a dir: Una lectura feminista i una lectura modernista. En el primer tipus de novel·la, es pot veure clarament una lectura feminista. Ja pel simple fet de que l’obra ha estat creada i escrita per una dona i que la protagonista de la història també és una dona (Mila) on ha de lluitar contra la societati en un entorn on les coses no l’afavoreixen gaire. Per altra banda, podem observar una lectura modernista, ja que el fet de pertànyer dins de la narrativa modernista fa que puguem observar en l’obra moltes de les seves característiques més principals. Per exemple, quan ens presenten la natura com a un personatge més, com si tingues vida pròpia com els altres personatges, i per tant tenint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pringao
  • Pringaos
  • joni pringao
  • Pringao Howto
  • Paul willis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS