PROB EQUACIONS

Páginas: 4 (981 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015
PROBLEMES D’EQUACIONS DE PRIMER GRAU


1. Un pare té 35 anys i el seu fill 5. Al cap de quants anys serà l’edat del pare el triple de l’edat del fill?




2. Si al doble d’un nombre se li resta laseva meitat, resulta 54. Quin és el nombre?




3. La base d’un rectangle és el doble de la seva alçada. Quines són les seves dimensions si el perímetre ( el perímetre és la suma de tots els costats)mesura 30 cm.?




4. En una reunió hi ha el doble nombre de dones que d’homes i el triple nombre de nens que d’homes i dones junts. Quants homes, dones i nens hi ha si a la reunió hi ha 96 persones?5. Tres germans volen comprar un regal que val 103 €. Han decidit que el petit posarà la meitat de diners que el gran i el germà mitjà posarà 15 € més que el petit. Quants diners aportarà cadagermà pel regal?




6. Li hem preguntat quants anys té la professora de matemàtiques. Ella ha contestat: “D’aquí 30 anys tindré el doble dels que tenia fa 5 anys”.




7. M’he pensat un nombre. El seutriple menys 10 coincideix amb la seva meitat. Quin nombre m’he pensat?




8. Un terreny rectangular mesura el doble de llargària que d’amplària. Si el seu perímetre és de 84 m, quines longituds tenenels seus costats?



9. En Joan té 5 anys i la seva mare en té 29. Quants anys hauran de passar perquè l’edat de la seva mare sigui el doble de l’edat del seu fill?


10. Per anar d’excursió comprem: 8entrepans, 4 begudes i 4 pastissets. Si cada beguda val 2 € menys que cada entrepà i cada pastisset 1 € més que cada beguda i tot ens ha costat 68 €, esbrina el que costava cada entrepà.




11. Sia la meitat d’un nombre li sumo la seva tercera part i després li sumo 25 unitats em dona 210. Calcula aquest nombre.




12. Tres persones volen fer un donatiu i la primera dona tot el que porta, lasegona dona el triple que la primera i la tercera dona el mateix que les altres dues juntes. La totalitat del donatiu és de 24 €. Calcula les tres quantitats.




13. Es vol repartir 180 € en dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Equacions
  • equacions
  • probando
  • Probando.
  • probando
  • Prob
  • Proba
  • probando

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS