Problemes de conducta

Páginas: 3 (593 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Investigar quines són les necessitats o dificultats del noi o noia
Darrera de comportaments insociables acostumen a amagar-s’hi necessitats importants no satisfetes i baixa autoestima, i/o mancad’habilitats socials per relacionar-se positivament. Llavors és quan el tutor ha de superar la valoració del noi o noia, fonamentada únicament en els comportaments visibles i esforçar-se en esbrinar lesnecessitats profundes d’aquella persona, per ajudar-la a trobar la manera de satisfer-les. Per esbrinar quin és el problema del nen, cal:
- Fer-lo sentir que ens preocupem per ell. Reconèixer que, mésenllà de la conducta conflictiva, qualsevol persona és digna d’estima i mereix ser tractada com a tal.
- Relacionant-nos mitjançant una comunicació eficaç.
- Mostrant-nos com persones, més enllàdel rol de professors. Reivindicant el respecte des de la relació persona-persona, alhora que des del rol professor-alumne.
- Demanant ajuda i orientació als equips psicopedagògics.
- Organitzantespais i temps específics per a tutories individualitzades.
- Parlant amb les famílies i animant-les a impulsar una estratègia compartida.

Analitzar el propi estil docent i cercar maneres demillorar-lo
Prendre consciència que la manera de fer classe, de comunicar-nos amb l’alumnat o d’abordar els conflictes a l’aula, pot promoure o controlar els problemes de conducta. D’aquesta manera estreballa l’empatia.
Un professor tindrà autoritat quan l’alumnat el percebi com una persona en qui pot confiar, algú que guia el seu procés d’aprenentatge des del respecte, la confiança en les sevescapacitats i la correcta orientació en aquells moments en que l’alumne ho requereixi. Tot això s’aconsegueix mitjançant la coherència, el respecte a les normes igualitàries, la capacitat de diàleg i latransformació de conflictes.
Aprendre a separar persona de problema
Sovint, enlloc d’eliminar el problema, eliminem la persona amb qui tenim el problema i mostrem actituds violentes envers ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • problemas de conducta
  • problemas de conducta
  • problemas de conducta
  • Problemas De Conducta
  • Problemas De Conducta
  • Problemas De Conducta
  • Problemas de conducta
  • Problemas de conducta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS