Problemes de la democracia

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Problemes de la democràcia d’avui
La democràcia pot ser directa o representativa. És directa si tots els ciutadans tenen dret a prendre part en les decisions de tot allò que afecta la vidacol·lectiva. En canvi es representativa quan els ciutadans elegeixen els seus representants, que prenen les decisions que es converteixen en llei per a tothom.
La democràcia directa avui és inviable. Lacomplexitat dels problemes dels estats és tan gran que cal que hi hagi persones especialitzades. La democràcia directa sol ser lenta i poc àgil i a més, sovint hi ha urgència en la presa de decisions.Avui, hi ha moviments alternatius que funcionen seguint més o menys una assemblea democràtica.
La democràcia representativa té les arrels en els canvis polítics que es van produir amb la Declaraciód’Independència dels Estats Units d’Amèrica (1776) i la Revolució Francesa (1789).Durant el segle XIX es va anar imposant el liberalisme que ha substituït la forma de poder de la monarquia absoluta,per un estat que es limita a si mateix a través de la llei i proclama la llibertat individual però, aquest, no reconeix els drets polítics de participació de la ciutadania ni els drets públics, nomésadmet els drets individuals. Així ho recull la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà.
El camí cap a la democràcia
L’estat liberal va entrar en crisi a finals del segle XIX i principis delsegle XX. Durant la primera meitat del segle XX van anar sorgint estats que intentaven incorporar les classes populars a la vida política i els reconeixien els drets polítics, mentre que altresestats, davant la gran depressió de l’època, van donar lloc als estats totalitaris. Després de la Segona Guerra Mundial, es va passar a una tercera fase, la de l’estat social, que va incorporar els dretssocials i econòmics a la salut, l’educació, etc. I a més, l’estat va intervenir en els afers econòmics.
Al segle XIX els esforços per instaurar l’estat de dret i superar l’absolutisme monàrquic,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Problemas de la democracia
  • Problemas De La Democracia
  • Democracia Griega Origen Del Problema
  • La democracia, sus logros y problemas
  • LOS PROBLEMAS DE LA INSTRUCCIÓN EN LAS DEMOCRACIAS BURGUESAS
  • PROBLEMAS DERIVADO DE LA DEMOCRACIA
  • los problemas de instruccion en las democracias burguesas
  • Los Problemas De La Instrucción En Las Democracias Burguesas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS