Problemes en l'argumentació

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013
Problemes en l’argumentació

I. És una bona raó no dir la veritat per tal d’obtenir alguna cosa? Això és hipocresia, no és legítim ja que això fa mal a l’altre.
- Aquest argument és erroni jaque es tracta d’una falsa evidència ja que dient això no basta per demostrar que no està bé: s’hauria de mostrar en quin sentit aquesta hipocresia no es legítima i si fa mal s’hauria d’explicar dequina manera. Per exemple: No és una bona raó no dir la veritat per aconseguir alguna cosa perquè podríem ferir els sentiments dels demés.
II. L’ésser humà és bo per naturalesa? Si perquè la gent delmeu poble s’ajuden els uns als altres.
- Aquest argument pertany a la categoria de arguments febles, perquè no podem generalitzar un concepte tan gran com la humanitat atribuint-lo només a un gruppetit de persones. Es podria argumentar així: L’ésser humà no és bo ni dolent per naturalesa, simplement actua d’una manera o altre segons les circumstàncies.
III. T’has preparat l’examen de mates?No perquè no se sap mai, el professor potser estarà malalt
- Es tracta d’un argument feble ja que no podem basar-nos en una possibilitat tan remota com la expressada. És un argument basat endesitjos. Seria millor: No, perquè la professora va dir que no hi seria aquell dia.
IV. Per què dius que només hi ha vida a la Terra? Només hi ha vida a la Terra perquè ningú no pot provar el contrari idemostrar que hi ha vida en un altre lloc.
- És tracta d’un argument il·lògic i indiferenciat. Il·lògic perquè es basa en el contrari del que diu la proposició afirmant que no pot ser provat. Per altrebanda, també és indiferenciat perquè de la mateixa manera podria argumentar perquè no només a la Terra hi ha vida. Un argument lògic seria: Només hi ha vida a la Terra perquè les condicions de vida ala Terra són casi impossibles de trobar a altres planetes.
V. Per què aquesta persona és amiga teva? És amiga meva perquè sempre estem junts.
- És un argument de condició perquè inverteix causa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • De Problemas A Problemas
  • Problemas
  • Problemas
  • Problemas
  • Problemas
  • El Problema
  • EL PROBLEMA
  • problemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS