Problemes i possibles solucions de les tres grans polítiques fiscals de l’estat del benestar

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 21 de enero de 2011
Problemes i possibles solucions de les tres grans polítiques fiscals de l’estat del benestar
La situació econòmica actual ens ha mostrat de forma contundent que el sistema financer no és perfecte,que el seu funcionament té errors greus i que necessita reformes estructurals profundes.
Una d’aquestes tres grans polítiques fiscals, són les pensions. Les pensions representen la principal despesadel govern, i col·loquen a Espanya en la segona posició d’Europa.
Els principal problema que pateix el sistema de pensions es produeix gràcies a la forma d’estructuració que aplica, en el nostre paísaquestes prestacions son universals i funcionen mitjançant el mètode del repartiment. És a dir, els treballadors d’ara paguen les pensions dels que ara estan jubilats.
Les dificultats sorgeixen delpoc creixement demogràfic d’Espanya. Amb el pas dels anys, els avenços mèdics han allargat considerablement la vida mitjana de l’ésser humà, la disminució de la mortaldat ha provocat que la poblacióen edat de jubilació augmenti, mentre que per altre banda, per raons socioeconòmiques s’han produït menys naixements, fet que ha comportat una disminució de la població en edat de treballar. Aixòafecta greument a la tassa de dependència, el nombre de persones que contribueixen a pagar les pensions, perquè gradualment hi ha menys persones que pertanyin a la població activa que participin a sostenirel sistema de pensions.
Els economistes com per exemple Luis Garicano, doctor en economia, proposen diverses solucions per canviar el sistema, reformes que el tornarien menys generós que el que hiha ara però més sostenible. Una d’aquestes solucions replantejaria el mètode que s’utilitza per calcular les prestacions, els especialistes creuen que actualment el sistema és injust i que s’hauria detenir en compte la cotització de tota la vida laboral i no només els últims quinze anys. També proposen la flexibilització del sistema per a que una persona pugui seguir treballant encara que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fases de l'Estat del benestar
  • Objectius de l'estat del benestar
  • las tres i
  • TRES PROBLEMAS ECONOMICOS
  • Los tres tipos de problemas
  • Guia Tres Problemas Economicos
  • La Educacion Y Sus Tres Problemas
  • Los tres problemas de organización económica.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS