Procés Del Disseny

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
procés del disseny
1- PROBLEMA
El problema del disseny sorgeix d’una necessitat. Exemple: una forma diferent d’organitzar l’espai, fer més pràctic un recipient. La solució d’aquets problemes quemillora la qualitat de vida s’encarrega el disseny.
2- DEFINICIÓ DEL PROBLEMA
El primer que s’ha de fer és definir el problema en el seu conjunt. Definir el problema és marcar els límits on ésmourà el projecte. Per projectar una làmpada hem de definir quin tipus: de taula, estudi, etc. On la situem? Sala, dormitori...Quina tècnica: fluorescent, incandescència...Preu? fixem un límit.
Unavegada definit el problema hem de plantejar la solució que volem donar: provisional, definitiva, comercial, perdurable, sofisticat, senzilla o econòmica o ens hem de decidir per una.
3- ELEMENTS DELPROBLEMA
Qualsevol problema pot ser descompost amb els seus elements (sub-problemes). Aquesta operació facilita la projecció perquè tendeix a descobrir els petits problemes particulars amagatsdarrera dels sub-problemes. De forma coherent a partir de totes les característiques funcionals de cada una de les parts: matèriques, psicològiques, ergonòmiques, estructurals, econòmiques i formals i lestornem a composar. ^^^^^^^^^^^^^^
Complicat: un producte és complicat quants els elements que el composen són de classes diferents i és compleix si conté un gran nombre d’elements agrupables ambpoques classes. ( automòbil: complicat / ordinador: complex)
4- RECOPILACIÓ DE DADES
Es recullen projectes semblants. Per cada element del problema s’han de buscar noves dades, exemple: tipus debombetes, interruptors...
5- ANÀLISI DE DADES
Els elements recollits s’analitzen per veure com estan resolts en cada cas alguns sub-problemes . L’anàlisi pot proporcionar sutgerències sobre el queno s’ha de fer i ens pot orientar cap altres materials i altres tecnologies.

6- CREATIVITAT (es comença a projectar)
La creativitat reemplaçarà a la idea intuïtiva vinculada a la forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què és el disseny
  • DISSENY
  • Proc
  • proc
  • Proc
  • Proced
  • Proce
  • Proces

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS