Processos físics en l'adolescència

Páginas: 3 (664 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2010
PROCESSOS FISICS EN L’ADOLESCÈNCIA
Llegiu el següent paràgraf i intenteu contestar les preguntes que es plantegen amb la sinopsi del llibre “La meva anorèxia”, de Maria Cuesta. Justifica la tevaresposta de manera raonada a partir de les informacions treballades als mòduls de l’assignatura i de la informació complementària que consideris adient.
“Dels trastorns de la conducta alimentària,n’han parlat tota mena d’especialistes, però el relat de Maria Cuesta és un document excepcional. Una jove dels nostres dies ofereix el testimoni sincer i honest d’una greu anorèxia, que finalment haaconseguit superar amb èxit.”
Quina és la seva simptomatologia principal?Quins factors del desenvolupament físic adolescent actuen com a desencadenants i quin paper juga l’autoimatge i l’autoconcepte?Per quines fases passa la degradació́ física? Quina diferenciació podem trobar entre l’Anorèxia nerviosa i altres TCA?
“El relat viu i sensible de Maria Cuesta il•lumina el lector davantd’aquestes i d’altres preguntes. Completen el llibre les vivències de la mare, el pare i la germana de la Maria, que ofereixen una valuosa perspectiva que sovint ha estat oblidada.”

Text adaptat dewww.lamevaanorexia.cat

SIMPTOMATOLOGIA ANORÈXIA

Restricció alimentària sense motiu. Pèrdua progressiva de pes. Amenorrea. Estrenyiment pertinaç. Pànic a l’obesitat. Hiperactivitat o excés d’esport.Rituals amb el menjar. Ús de laxants o diürètics. Ocasionalment poden presentar afartaments o vòmits autoprovocats. Canvi en el caràcter habitual apareixent manipulació i mentida. Negació de la malaltia.Aïllament social. Eviten mostrar el cos. Baixa autoestima. Excessiva autoexigència i afany de perfeccionisme. Inseguretat i marcada por al fracàs. Ansietat, irritabilitat o depressió i freqüentssensacions de soledat. Rebuig de les responsabilitats encara que en ocasions es refugien a la feina o en els estudis. Autoimatge distorsionada.

FACTORS DEL DESENVOLUPAMENT FÍSIC ADOLESCENT QUE...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisics
  • Què és l’adolescència
  • fisics
  • Processos cognitius en l'adolescència, joventut, adultesa i vellesa
  • Fisics
  • fisics
  • Fisicsa
  • Fisicsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS