Processos Psicològics Bàsics - Pac1

Páginas: 5 (1142 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
PAC 1: MÒDUL MEMÒRIA – SOLUCIONARI



Qüestions a elaborar referents a la part pràctica (60% de la nota)

1. Representa les mitjanes del teu experiment a la següent figura:
[pic]

Ara, tenint en compte la informació que hem estudiat al llarg del mòdul:
- Digues quins resultats creus que serien els esperables. Per què?
- Van els teus resultats en la direcció esperada?Resposta:

En relació als resultats del nostre experiment, podem predir que en la situació d’ambient silenciós, en no ser necessari processar cap altra informació que la llista de paraules a memoritzar, la tasca de record serà més fàcil de realitzar que en la situació d’ambient distractor, donat que en aquesta situació, la informació verbal emesa per la font distractora (ràdio o TV) penetraràinevitablement a la nostra MCT i serà també processada per part de l’executiu central. Com que aquest té uns recursos limitats que ha de distribuir entre les seves funcions de magatzem i processament, si se sobrecarrega la funció de processament d’informació queden menys recursos per la funció de magatzem i això es reflecteix en els resultats de la prova de record.


2. Explica quins sistemes isubsistemes de memòria estan implicats en el processament i record de la informació que reben els nostres subjectes durant l’experiment, tant en relació al llistat de paraules a memoritzar com en relació al missatge emès pel canal de ràdio o TV.


Resposta:

La informació procedent dels sentits (oïda i vista) entra a la nostres memòries sensorials (ecoica i icònica) i es manté el temps suficientperquè els processos perceptius finalitzin; en passar a la MCT a través de l’executiu central, la informació de tipus fonològic (missatge emès per la ràdio o TV) penetra de manera inevitable al bucle articulatori, mentre que la informació de tipus visual (llistat de paraules a memoritzar) passa al magatzem visoespacial i d’aquí al bucle articulatori, encarregat no únicament de realitzar el procésde repàs subvocal que allarga la permanència de la informació verbal sinó també de traduir sempre que sigui possible la informació visual al codi fonètic. Finalment, a la MLT s’activaran els fragments d’informació que siguin rellevants per portar a terme els processos que realitza la MCT i passaran a aquesta per ser gestionats també per l’executiu central.


3. En relació als factors queinflueixen en l’oblit a la MCT, explica quins d’ells serien principalment els responsables de l’efecte que la parla no atesa té en els resultats de la prova de record.


Resposta:
Desplaçament: oblit provocat per l’entrada de nova informació (informació verbal emesa pel canal de ràdio o TV) en la MCT, que en tenir una capacitat limitada veu com aquesta nova informació desplaça a l’anterior queestava intentant retenir (llistat de paraules).
Interferència: efecte negatiu que unes informacions tenen sobre unes altres, no perquè el seu volum produeixi desplaçament, sinó per la similitud que comparteixen, en aquest cas de tipus lingüístic.

Qüestions referents a la part teòrica (40% de la nota)


4. Des de la perspectiva de la metàfora de l'ordinador que utilitzem per explicar elsprocessos bàsics, el hardware o suport físic seria equivalent a…

Resposta: l'activitat electroquímica del sistema nerviós

… i el software, equivalent a …

Resposta: l'estructura simbòlica, les representacions mentals, el processos mentals.




5. Dins de l'enfocament representacional, quin tipus de memòria diries que s'associa a paràmetres espacio-temporals? Raona la resposta.

Resposta:La memòria episòdica ja que és l'encarregada d'emmagatzemar i recuperar records d'objectes i episodis dels quals hem tingut experiència al llarg de la nostra vida, i per tant situats en algun lloc i en algun moment determinat al llarg d'ella.



6. Un pacient amb amnèsia, produïda per una lobotomia temporal bilateral, és incapaç de recordar absolutament res des de que fou sotmès a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Processos psicologics basics
  • Processos psicologics basics, atencio (uoc)
  • Pac 4 processos psicològics bàsics
  • Processos psicologics bàsics
  • Pac 1 Processos Psicologics Bàsics Memoria Uoc
  • processos psicològics bàsics (la memòria)
  • Processos Psicològics Bàsics Memòria
  • Processos psicològics basics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS