proclamación de sublevado en cadiz

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
Espanyols: la ciutat de Cadis, alçada en armes amb tota la província [...] declara solemnement que nega l’obediència al govern de Madrid (...)i resol a no deposar les armes fins que la Nació recuperila sobirania, manifesti la seva voluntat i es compleixi. És possible que hi hagi algun espanyol tan aliè a les desventures de la pàtria que ens pregunti les causes d’un esdeveniment tan greu?
[...]Vexada la llei fonamental, convertida a tothora en una trampa i no en una defensa del ciutadà; corromput el sufragi per l’amenaça i el suborn; depenent la seguretat individual no del dret propi, sinóde la voluntat irresponsable de les autoritats; mort el municipi; pastura de la immoralitat l’Administració i la Hisenda; tiranitzat l’ensenyament(...) Aquesta és l’Espanya d’avui dia, espanyols. Quil’avorreix tant que s’atreveix a exclamar: «Així ha de ser sempre»? No, no ho serà, ja n’hi ha prou, d’escàndols.
[...] Volem que una legalitat comuna, creada per tots, tingui implícit i constant eldret de tots, volem que l’encarregat d’observar la Constitució no en sigui l’enemic irreconciliable.
(...). Volem que un govern provisional, que representi totes les forces vives del país, asseguril’ordre, mentre el sufragi universal fonamenta la nostra regeneració social i política. Per dur a terme aquest propòsit indestructible disposem del concurs de tots els liberals, unànimes i compactesdavant el perill comú, del suport de les classes benestants, que no voldran que el fruit de la seva suor continuï afavorint especuladors i apadrinats; dels que estimen l’ordre, que el volen veureestablert sobre les bases fermes de la moralitat i el dret; dels partidaris fervents de les llibertats individuals, les aspiracions dels quals posarem a l’empara de la llei; disposem del suport dels ministresde l’altar, interessats més que ningú a cegar de soca-rel les fonts del vici i del mal exemple; del suport de tot el poble i de l’aprovació de tot Europa [...].
Espanyols, alceu-vos tots en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Los Sublevados De Cadiz
  • Comentario De Texto. Proclama De Los Sublevados En Cadiz.
  • Proclama de los sublevados en cadiz 19 de marzo de 1868.
  • PROCLAMA DE LOS SUBLEVADOS EN CÁDIZ
  • Cadiz
  • Cadiz
  • cádiz
  • Cadiz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS