Producció audiovisual: consum responsable

Páginas: 9 (2133 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
PAC 1.

ACTIVITATS EN LA PRODUCCIÓ D’UN PROJECTE AUDIOVISUAL

FASE DE CONCEPTUALITZACIÓ D’UN PROJECTE
Des de la Generalitat de Catalunya, més concretament des del departament d’Ensenyament s’estan duent a terme diverses mesures entorn al consum responsable. L’objectiu d’aquestes mesures és promoure el consum responsable en el nostre planeta terra. La nostra empresa que compta d’un directori un productor i resta de personal autònom, ha participat en la realització de diversos vídeos educatius tals com: “Una llengua, una identitat” “Tots som iguals” “Som el que mengem” entre d’altres. Alguns d’aquests treballs audiovisuals han tingut una forta ressò mediàtica. Per aquesta raó han triat la nostra empresa per dur a terme un nou projecte. Ens han proposat la producció d’un vídeo amb unadurada de 6 o 8 minuts i amb pressupost il·limitat. Es tracta d’un vídeo dirigit a les escoles de primària, i més concretament a alumnes de 8 a 12 anys sobre un problema que ens hauria de preocupar a tots: el consum responsable.
Des del departament d’Ensenyament ens han marcat els objectius que pretenen assolir amb aquest treball audiovisual:
Sensibilitzar a la població en edat escolar sobre laimportància de fomentar el consum responsable i el impacte positiu d’aquestes conductes en el medi ambient.
Convertir els nens en promotors de les idees d’impulsió del consum responsable també en el seu entorn més proper (família, amics...).
Desenvolupar coneixements teòrics i pràctics sobre els avantatges d’incrementar el consum responsable. Formar hàbits i conductes responsables.Consolidar unes bones pràctiques de millora de les actituds i pràctiques relacionades amb el consum responsable.

Idea
Tenint en compte que la idea temàtica ens ve donada des del departament d’Educació, comencem la investigació sobre el tema:
Realitzem una cerca de vídeos que relacionats amb el consum responsable, per potenciar idees per al nostre guió.
Cerquem les conseqüències que té el consum NOresponsable.
Fem una cerca de vídeos adaptats per a nens de 8 a 12 anys per tal de tenir una idea de com hem d’adaptar el nostre projecte audiovisual per tal que s’adeqüi al públic que va dirigit.
D’aquesta manera ja tenim una idea de cap a on ha d’anar dirigit el guió literari. Aquesta tasca li encarrego a tres guionistes que ja han treballat en projectes anteriors amb la nostra empresa. Tenenquatre dies per presentar-me el guió literari finalitzat.
Un cop tenim els guions a les nostres mans duem a terme una anàlisi de les diverses idees dramàtiques que ens arriben a través dels diversos guionistes. La idea dramàtica que em convenç a tirar endavant amb el projecte és la següent:
Sinopsis del guió:

“ La família CONSUM, està composta pel pare, la mare, el fill de 17 anys i el fillde 9 anys. Aquesta família viu sense pensar en les conseqüències de tot allò que fan (no reciclen, malgasten energia, aigua, generen una gran quantitat de brossa...). Després de veure les conseqüències que tenen els seus actes en el nostre planeta la família consum canvia els seus hàbits amb petites accions que canvien el nostre món”

Escaleta i tractament del guió.

ESCENA
LOCALITZACIÓ
ACCIÓPERSONATGES
1
Finestra habitació pare i mare
Sona el despertador i s’obren els llums
Pare i mare Consum
2
Cuina
engega la televisió i prepara l’esmorzar. Utilitza paper d’alumini, bosses de plàstic...
Mare
3
Lavabo dels pares
obre l’aixeta i la dutxa. Es neteja les dents
Pare
4
Habitació fill
Engega l’ordinador, l’ipod, el mòbil.
Fill gran
6
Cuina
El cubo de la basura estàple
Mare
7
Carrer
Llença les escombraries sense reciclar
Pare
8
Porta de casa
Entra al seu cotxe i marxa
Pare
9
Cuina
Agafa l’esmorzar
Fill
10
Porta de casa
Puja a la moto i marxa
Fill
11
Porta de casa
Puja al cotxe i marxa
Mare
12
Porta de casa
Indignat fa retrocedir el temps abans que la família surti de casa
Home el futur
13
Dins de casa
Parla amb la família sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Consumo responsable
  • Consumo Responsable
  • Consumo responsable
  • Consumo Responsable
  • Consumo responsable
  • Consum Responsable
  • Consumo Responsable
  • Consumo Responsable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS