Producció artística durant la II guerra mundial

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
LA PRODUCCIÓ ARTÍSTICA DURANT LA II GUERRA MUNDIAL
ELS CARTELLS

Els cartells són un tipus d’obra artística que permet constatar la política i cultural d’un lloc i un temps en concret.
Comexemple d’aquesta connexió entre l’obra i el context social del moment, podem observar el següent cartell de Joan Miró titulat Aidez l’Espagne.
Text del cartell escrit a mà en Francès diu:
“En lalluita actual, veig a la banda feixista les forces caduques, i a l’altra, el poble, del qual els immensos recursos creatius donaran a Espanya una embranzida que provocarà l’admiració de tot el món”La producció artística de Miró està al servei de la realitat i compromesa amb ella. Encara més els cartell, ja que són una mostra del seu compromís cívic, polític i cultural en el conjunt de laseva obra, perquè malgrat comparteixen el vocabulari i la sintaxi visual pròpies de Miró, el fet que vagin dirigits a un públic de massa i que el llenguatge de cada cartell serveixi a un objectiuconcret, fan que l’expressió de la intencionalitat de l’artista sigui més explícita.
Les imatges són impactants, d’una força inusitada i una expressió menys lírica i molt més contundent i agressiva. Aixòrespon a la intenció i finalitat última del cartell: difondre esdeveniments durant un breu període de temps, des del mig del carrer i captar l’atenció a un espectador fugaç.


No s’ha d’oblidar quesón un mitja d’expressió i comunicació directe i sense intermediaris, en aquest sentit, els cartells tenien per Miró la mateixa força que els graffiti a les parets de les ciutats: per la sevaimmediatesa, per estar a l’abast de la mirada de qualsevol persona, per estar fora dels circuits comercials i del món de l’art.
Durant la Guerra Civil Espanyola Miró va col·laborar en diversos projectes perajudar la causa republicana; entre altres.
En aquest cas concret, ens centrarem en la maqueta d’un segell, que mai no es va editar , i que, més endavant amb el lema explícit d’Aidez l’Espagne,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chile durante la i y ii guerra mundial
  • Innovaciones durante las guerras mundiales
  • Durante la segunda guerra mundial
  • Durante La Primera Guerra Mundial
  • Guatemala Durante LAs Guerras Mundiales
  • Artistas 1a guerra mundial
  • La guerra mundial ii
  • LA II GUERRA MUNDIAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS