Producció D'Alumini

Páginas: 3 (612 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
Protocol sobre la producció de l’alumini
L’Alumini és un dels materials metàl·lics més abundants a l’escorça terrestre (8%) però alhora un dels més cars de produir. La producció anual es xifra enuns 33,1 milions de tones, sent Xina i Rússia els productors més importants. La bauxita és el mineral a partir del qual s’extreu l’alumini. A continuació adjunto una fitxa tècnica sobre aquest mineral:Ficha técnica Bauxita Alumina
Elemento: Aluminio Al,
Mena: Bauxita AlO3(OH)
Dureza: 3,5 - 4.
Densidad: 3,1.
Color: Blanco, amarillento, incoloro; en los agregados pisolíticos exhibetonalidades
rosa a rojo.
Brillo: mate.
Estado físico Granos, polvo

El procés de producció de l’alumini es divideix en tres parts: extracció, calcinació i producció.
EXTRACCIÓ
Volem aconseguir separarl’alúmina (Al2O3) de la resta de minerals que formen la bauxita. La composició de la bauxita és la següent:
30-57% barreja de Al2O3 i Al(OH)3
17-35% Fe2O3
3-13% SiO2
2-4% TiO2
3% CaO
10-18%H2O
Mitjançant energia molt elevada, barregem la bauxita amb Sosa càustica (Na OH) que té un pH molt bàsic. A partir d’aquí obtenim l’alúmina, fangs de pH bàsic i aigua. Les fonts energètiques ques’utilitzen són carbó i petroli.
Els inconvenients d’aquest procés són molts. Per començar és molt car energèticament: per cada 4 tones de bauxita, ho barregem amb 150 kg de Sosa i necessitem 30.000KW/h d’energia. A més els fangs que s’obtenen amb l’alúmina contaminen la terra fent-la estèril i pot contaminar les aigües subterrànies. Les instal·lacions provoquen un impacte mediambiental moltgreu i alteren el seu l’ecosistema. Per últim, molts gasos contaminants s’emeten a l’atmosfera (CO2, diòxid de sofre i vapors de quitrà).
La lixiviació és un procés d’extracció sòlid-líquid on ellíquid passa a través d’un sòlid que està polvoritzat. Només és possible quan la bauxita conté menys del 5% de SiO2, es sotmet a 12 atm i 160-170 graus centígrads. Llavors en comptes d’obtenir l’alúmina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Produccio
  • Producci N
  • Sistemas De Produccio
  • producció y mercadeo
  • EL DEPARTAMENT DE PRODUCCI
  • producció azucarera
  • Sistema de PRoduccio
  • Producció de documentals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS