Profesor Práctico

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2012
Alumne: Sandra Delgado
El professor pràctic
Hi ha tres estils de professor: tècnic, pràctic i crític.
Al professor pràctic li interessa no només el com sinó també el que, perquè i per a que.D’aquesta manera intenta que no es produeixi el fer alguna cosa per fer-la sinó que ha de tenir un fondament. Aquest tipus de professor sempre esta presenta ja que s’encarrega de filtrar i redefinir elcurrículum segons les condicions en les que es troba i la seva opinió.
Sap que no hi ha prou amb saber sobre l’assignatura que ensenya, sinó que ha de promoure continguts amb les activitats que es fan al’aula que son fonamentals pel coneixement dels alumnes. Recalca que no només importa el que s’aprèn sinó en com es fa, ha d’aconseguir el aprendre a aprendre per part dels alumnes i que tinguin mésautonomia.
Li agrada que es tingui d’ell una visió com un professional reflexiu, s’ha d’afrontar a situacions complexes que ha d’intentar superar. Ha eliminat del seu pensament la visió jeràrquica, estadisposat a la col·laboració però no li agrada que li diguin el que ha de fer. Pensa que l’autoritat s’ha d’eliminar i donar pas a la comunicació ja que s’aconseguirien més cosses d’aquesta manera queno imposant-les.
El seu pensament es que el currículum no s’ha de seguir al peu de la lletra, sinó que es un document orientador i a la vegada flexible. Això significa que el seu pensament no es gensrígid sinó que com hem dit, es flexible, fa servir els seus plantejaments.
Per tant podem dir que el canvi en l’educació es podria aconseguir amb professors com aquest ja que no esta sotmès als queestan per sobre d’ell, té la seva opinió, la seva manera de fer i sobretot que te un pensament flexible.
Posada en comú classe 19/10/2011
El professor tècnic li dona molta importància al mètodesense importar-li el com. Al contrari del pràctic seguir el currículum de manera molt estricte. Dins l’aula es jeràrquic i individualista, ell mana i per tant ell es superior als alumnes, llavors a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica profesor Alfonso Arceo
  • Práctica 1 de Habilidades del profesor
  • RESOLUCION DE CASO DE PRACTICA DE PROFESORADO
  • Guia De Practica III Entregada A Los Profesores
  • el profesor como gestor de su practica pedagogica
  • Implicaciones En La Practica Educativa Del Profesor De Secundaria
  • El profesor como gestor de su práctica docente
  • Profesor / practican

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS