Profesor

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Paradigma d'escola inclusiva

Entenem com a centre inclusiu aquell on els alumnes amb NEE no només estiguin integrats a les escoles ordinàries, sinó que participin plenament en la vida escolar,social i cultural d'aquestes. Però aquests han de cumplir una serie d'aspectes, el camí cap a la inclusió porta un temps i ha de fer-se de forma gradual.

Per identificar un centre inclusiu s'han detenir en compte diversos aspectes d'aquest, la majoria recollits en els diferents documents dels que disposa cada escola:

Projecte Educatiu de Centre:

-Col·laboració de tots els implicats en elprocès educatiu: Per fer possible una escola inclusiva, ha d'haver-hi un compromís entre la direcció, el personal docent, l'alumnat i les famílies.
-Enfocaments metodològics que facilitin laflexibilitat i la diversificació de l'ensenyança: El mestre ha de partir dels coneixement previs i les capacitats dels seus alumnes. És necessari un procès interactiu i participatiu i la incorporació demestres de recolç.
-Voluntat i actitud inclusiva: Ha d'haver-hi una actitud d'acceptació, respecte i valoració de les diferències.

Projecte Curricular de Centre:

-Flexibilitat en el currículum: S'hade poder adaptar i diversificar tant com sigui necessari tot respectant els processos individuals d'aprenentatge.
-Avaluació flexible, interdisciplinar i interactiva: Centrar l'avaluació enidentificar les possibilitats d'aprenentatge en relació als objectius del currículum.

Reglament de Règim Interior:

-Eliminació de les barreres arquitectòniques.
-Disposició i utilització de materialsadaptats i equipaments específics.
-Disposar d'una serie d'ajudes, recursos i mesures pedagògiques especials o de caràcter extraordinari.

Programació General de la Memòria Anual:

- El centre hade tenir un programa d'activitats extraescolars que permetin als alumnes amb dificultats d'aprenentatge reforçar els seus coneixements o destresses en les àreas on tenen més problemes.

Per una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesora
  • Profesor
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesora
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS