Professio Docent

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Tasca individual professió docent: Fer de mestre avui
5 idees clau:
1- Diferència entre “fer” i “ser” mestre.
2- A l’escola cada vegada se li encomanen més competències per la societat dinàmica icanviant.
3- Dos tipus de mestres: el que té autoritat ja que els nens li han concedit per sentir-se bé i l’altre tipus és el mestre que mana i no fa cap esforç.
4- Ha d’haver un punt intermedientre el triangle: nen, família, professor.
5- Com ara hi ha un món amb excés d’informació, els professors han hagut de patir un canvi: ser més organitzadors que transmissors.

5 titulars més laopinió al respecte:
1- Els dos estils de mestre en l’actualitat: el que “fa” i el que ho “és”.
Crec que és totalment cert en que hi ha dos estils molt marcats de professor, un és el que només exerceix lafeina com a professió i no té cap mena de passió i l’altre tot el contrari, es deixa voler pels alumnes i crec que és el model a seguir dels nouvinguts en aquesta professió.

2- L’escola canviantper una societat predominant en constant canvi.
Crec que totes les escoles s’han de modernitzar, moltes no ho estan i segueixen amb moltes normes que s’haurien de suprimir. Una escola canviant ha deser una escola en que sabent les noves necessitats dels alumnes, canviïn per tal de millorar l’aprenentatge. No només han d’evolucionar els professors.

3- Un mestre autoritari i un mestre ambautoritat.
Hi ha una gran diferència entre aquests dos, el que té autoritat és el professor que en la realitat d’avui dia tindria que ser, és el que els alumnes tindrien que tenir i així, els propisalumnes, fer-lo autoritari. Per altre banda, el d’autoritat és el tradicional, mana i dicta sense esforç per entendre els alumnes.

4- La triple aliança en l’educació: la família, el docent i l’alumnat.La família ha de ser també un factor molt important en l’educació de l’alumne. Una família que estigui ben comunicada amb el professor, te molt de guanyat el alumne ja que el professor sap més les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escollir una professió
  • Docente
  • Docente
  • Docente
  • Estado docente
  • Docente
  • Docente
  • Docente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS