Programa De Acollida

Páginas: 4 (884 palabras) Publicado: 5 de junio de 2012
Després d’haver tractat a classe el tema dels nouvinguts a les escoles i dels seus problemes a l’hora d’aprendre la llengua, es plantejen les següents preguntes:


1.- Què és un programad'acollida?

Un programa d’acollida es un recull d’activitats, recursos, materials... que van destinats a l’alumnat immigrant a fi d’incluïr-lo dins d’un centre educatiu sense ninguna complexitat. A mésha d’atendre no sols a les seues necessitats educatives, sinò també les socials i culturals.

Aquest programa d’acollida avui en dia es necessari en tots els centres educatius ja que el tema dediversitat cultural està molt present a les aules i per tant l’escola s’ha d’adequar al seu alumnat el millor possible. Es per això que legalment s’ha d’incloure al Projecte Curricular de centre,concretament dins del Pla d’atenció a la diversitat i serà elaborat per el Consell Escolar.

Lamentablement -al meu semblar- la conselleria d’educació (de la Generalitat Valenciana) llïmita aquestprograma a que sols dure un curs.
Ací trobarem dues fases: la primera consta d’oferir suport a aquell alumnat que desconega la llengua generalitzada, és a dir, la que s’empra al centre; i la segonafase, que és centra en ajudar a aquells alumnes que tinguen dificultats a l’hora d’assolir conceptes en algunes matèries (principalment les instrumentals).


2.- Objectius d'un programa d'acollida.A nivell general/ dins del centre escolar:

- Adaptar tots els recursos educatius dels quals compta l’escola als “nouvinguts” per a fer que l’alumnat tinga una actitud d’acceptació i inclusiódavant d’aquesta situació.

-Ajudar al alumnat nouvingut a que conega el nou centre: les seues normes, els seu funcionament, els espais i la seua organització.

- Motivar a tota la comunitateducativa per a crear un ambient escolar favorable, promovent la perspectiva intercultural amb l’objectiu de que l’alumnat se senti ben acollit.

- Fer de les famílies un òrgan més en el centre. Sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aula Acollida
  • Programa
  • Programa
  • Program
  • Un Programa
  • Programas
  • Programas
  • Programa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS