Programa d'intervención individualitzat

Páginas: 9 (2064 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014






Programa d’intervenció individualitzat






































1. Característiques del Centre

L’IES està situat dins la comarca del Gironès, i més concretament a la part Sud en una de les zones de més creixement de la comarca. El centre educatiu és un punt de referència per la seva llarga trajectòria en la formació d’alumnestant de la ciutat com de la comarca, i es defineix com un centre educatiu públic, pluralista i català/castellà. Té com a objectiu l’ensenyament eficaç que li és encomanat i la preparació dels alumnes, mitjançant l’educació i la formació, per a la seva integració a la societat.

El nombre d’alumnes ha anat variant segons l’oferta i la instauració progressiva de l’ESO i dels Batxillerat. També calfer esment, que la població immigrada cada cop té un pes específic més important en la societat i en els mateixos centres educatius.
Al Institut hi ha unes 500 persones, repartides en 450 alumnes i 60 professores aproximadament.


2. Característiques del grup

L’alumnat de l’institut es distribueix en 19 grups ordinaris d’ESO, i 4 de Batxillerat. Prové, en general, d’un àmbit familiarsolvent. Destaca l’elevat percentatge d’alumnat immigrant, procedent d’un gran número de països i cultures diferents d’arreu del món. Aquest alumnes presenten en molts casos un escàs o nul coneixement de les nostres llengües oficials, sent el castellà i català. La llengua de relació entre els alumnes és majoritàriament el castellà, i també el català utilitzada en la interacció didàctica.

El programad’intervenció individualitzat està dirigit a un alumne de 12 anys que cursa 1r d’ESO, i que prové d’una escola d’Educació Primària on ha estat escolaritzat un curs escolar, en l’aula d’acollida. La seva competència en la llengua castellana és limitada, el qual dificulta el seguiment de les classes amb el seu grup. També es manifesta molt inquiet i comença a tenir un comportament disruptiu.Aquestes dades recollides ens descriu un alumne amb necessitats educatives especials, i que es traduirà en organitzar els elements escolars i curriculars ordinaris per tal de facilitar l’aprenentatge del alumne.


3. Justificació del programa d’intervenció individualitzat

El programa d’intervenció individualitzat, que en aquesta activitat proposaré, recolza tant els aprenentatges acadèmics comla conducta i la relació social, contribuint al desenvolupament emocional, afectiu i cognitiu del alumne en col·laboració amb la seva família. A més, proporcionarà un clima de confiança perquè l’alumne se senti acollit en l’escola, i ajudarà positivament en les expectatives d’aprenentatge.

La finalitat del programa d’intervenció individualitzat és la de proporcionar un ensenyament de qualitatper l’alumne, dins un sistema educatiu sensible i interessat en el progrés d’aquest per tal d’assolir l’èxit en tots els àmbits de la vida.

Cal tenir en compte, que la intervenció no es focalitzar tan sol a l’alumne amb n.e.e, sinó que també es treballa sobre l’entorn escolar i familiar, per això cal una bona coordinació amb els professionals del centre i de la família. També cal ha dir, quetractant-se d’un alumne que prové d’una escola d’Educació Primària, també es necessari una bona coordinació en el procés de transició de primària a secundària, per recollir tota la informació important que ens podrà ser útil per intervenir directament amb l’alumne des de l’inici del curs.

4. Objectius i competències

Els objectius han de tenir en compte el desenvolupament integral de totes lescompetències bàsiques, i en conseqüència, caldrà que des de totes les àrees i matèries es tinguin en compte les competències comunicatives, les metodològiques, les personals i, de les específiques. Per això, a continuació es detalla en la Taula 1, la relació de les competències bàsiques i els objectius que es portaran a terme en el programa d’intervenció individualitzat.

Taula 1. Relació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla individualitzat
  • Pla individualitzat
  • Programas
  • Que es un programa
  • Programa
  • programas
  • programa
  • programa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS