Programació hàbits higiene

Páginas: 6 (1359 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014



DESENVOLUPAMENT GRUPAL

1. El moment del bany del nadó.

Llistat de productes per a la higiene i cura personal dels infants de 3 a 18 mesos:

Sabó ph neutre
Esponja natural
Tovallola
Crema hidratant
Bolquers
Raspall pel cabell
Tovalloletes humides
Tisores de punta roma

El sabó ph neutre és el més pràctic per a nadons ja que pot utilitzar-se diàriament tant pel cos com pelseu caparró, ja que no cou si entra per error en els ulls, però es recomanable prescindir del sabó alguns dies.
La esponja natural és recomanada durant el bany perquè és molt més suau que les esponges sintètiques, i poden ser utilitzades durant els primers mesos de vida ja que la pell dels nadons és extremadament delicada. Es recomanable canviar-la sovint perquè no apareguin fongs a causa dela humitat. Si no es pot utilitzar esponges perquè resulta molt car es pot banyar al nadó amb la mà de l’adult.
La tovallola és molt important perquè en el moment que treus el nadó de l’aigua s’ha de tapar enseguida el cap, ja que és per aquesta part del cos per on perden la major part de la calor corporal, i també eixugar-lo bé totes les parts del cos, sobretot els plecs, per tal de que no seli enceti la pell i prevenir els fongs.
La crema hidratant s’ha d’aplicar després d’eixugar al nadó per tal de que el nadó estigui ben hidratat i no se li irriti la pell.
Els bolquers són imprescindibles abans de vestir al nadó per tal de garantir l’absència d’irritacions en el nadó i evitarà embrutar-se la roba.
El raspall pel cabell és imprescindible per mantenir els cabells nets i evitarque aparegui crosta làctia o granets al cuir cabellut. El raspall ha de ser de pèls molt fins i cal passar-lo amb suavitat i lleugerament humit per no fer-li mal.
Les tovalloletes humides seran necessàries per netejar la cara del nadó: orelles, ulls, nas i boca, i per netejar-lo durant el canvi de bolquers. Per netejar les orelles del nadó s’ha de limitar a les zones exteriors, cal netejar-li elspavellons exteriors i també la part de darrere de les orelles, on s’acumula brutícia. En els ulls es netegen del nas cap enfora i després cal eixugar-los, i pel nas cal retirar les restes de mucositat amb la tovalloleta humida. I per la boca cal passar-li, des de dintre cap enfora, la tovalloleta després de menjar i abans de posar el nadó a dormir.
Les tisores de punta roma també sónnecessàries perquè el nadó no s’esgarrapi la cara, cal tallar les ungles seguint la línia natural de la ungla, i pels peus convé tallar-les en línia recta.








Preparació de l’espai, mesures ambientals i materials i recursos necessaris a l’hora de banyar a un infant de 8 mesos:
El moment del bany no només és important per qüestions higièniques, sinó que és un moment molt significatiu per alnadó, ja que es un moment de plaer que afavoreix el llaç afectiu entre el nadó i la persona adulta. La satisfacció que li produeix l’aigua, el contacte directe amb la persona adulta transmeten una sensació tranquil·litzadora, de benestar i seguretat, fan que el moment del bany sigui un dels més agradables del dia per al nadó.
Per aquesta raó, l’adult ha de crear un ambientació tranquil·la per talde que el nadó pugui gaudir del moment del bany. Per banyar al nadó doncs, s’haurà de preparar primerament el lloc, hi ha diferents accessoris per utilitzar durant el bany, com banyeres per a nadons, seients, etc, entre les quals s’haurà de triar el més segur i el que més s’adapti a les necessitats del nadó. Si no es pot comprar cap, els espais familiars presten aquests accessoris. La banyeretahaurà d’estar col·locada en un lloc segur i on es puguin tenir tots els materials a l’abast perquè en cap moment es pot deixar al nadó sol. A més, haurà d’estar a una alçada adequada per a l’adult per tal de tenir un bon control i mantenir una bona postura, ja que al estar una mica ajupit pot ocasionar mal d’esquena.
Així doncs s’haurà d’evitar les corrents d’aire i el soroll ja que hem de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Habits de higiene
  • Programaci
  • Programacio
  • programacio
  • programacio
  • Programacio
  • programacio
  • programacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS