Programación Didactica De Música.

Páginas: 41 (10051 palabras) Publicado: 23 de agosto de 2011
Programació modificada

PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA

1-INTRODUCCIÓ:

La programació didàctica a la qual faré referència a continuació es fonamenta en el decret 94/1992 del 28 d´abril pel qual s´estableix el Currículum d´Educació Infantil de la Generalitat de Catalunya i compleix els requisits de la convocatòria d’oposició publicada al DOG nº4562 de 31/1/2006.
Aquesta programació consta de:- la contextualització de la programació didàctica des del marc del PEC i del PCC.
- les unitats didàctiques i la seva temporalització.

2-LA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA DES DEL MARC DEL PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE (PEC)

Com tot centre educatiu, l’escola en la qual faig referència durant tota aquesta programació didàctica, es gestiona i s’organitza a través d’uns documents com ara: elPEC (Projecte Educatiu de Centre), el PCC (Projecte Curricular de Centre), el RRI (Reglament de Règim Intern), el PAC (Pla Anual de Centre) i el MAC (Memòria Anual de Centre). Així doncs, tot seguit, presentaré la meva Programació Didàctica des del marc del Projecte Educatiu de Centre (PEC). Aquest fa referència al conjunt de definicions, descripcions i decisions que defineixen el centre i elpersonalitzen, a més, constitueix el marc general per a l’acció educativa. Inclou: els principis pedagògics, els principis organitzatius, el projecte lingüístic i els objectius generals del centre.
• L’ESCOLA
El centre educatiu d’infantil i primària, de doble línia, va ser inagurat l’any 1960, la titularitat del qual recau sobre la Generalitat de Catalunya.

La realitat escolar en la qual esduu a terme la programació didàctica és d’una escola que està situada en el barri del Carmel de Barcelona. El barri és bàsicament obrer, amb un nivell socio-cultural mig-baix.

Podem dir que el 60% del nostre alumnat provè de famílies d’immigrants, gran part són de Llatinoamèrica (Equador, Bolívia, República Dominicana, Argentina); també hi ha asiàtics, africans i de païssos de l’Est. El 40%restant són en gran majoria fills d’immigrants d’altres comunitats. L’escola també té alumnat d’etnia gitana.

La llengua d’ús familiar és majoritàriament el castellà, tot i que els alumnes asiàtics, africans i de païssos de l’Est fan servir la llengua del seu país d’origen.

A l’escola la llengua vehicular és el català.

El nostre centre és de matrícula viva, la qual cosa implica que durant totel curs van arribant alumnes de famílies d’immigrants. Durant els dos primers anys aquests nens sortiran del grup classe diferents hores a la setmana amb la tutora de l’aula d’acollida per tal d’aprendre la llengua catalana.

El nivell econòmic de les famílies és en general baix. Algunes d’aquestes reben ingressos de serveis socials i/o beques per material, llibres o menjador. Aquest curs2005-2006 s’ha començat la socialització de llibres a Primària.
El dia 27 de gener de 2005, l’esvorranc originat per les obres de prolongació de la línia 5 del metro de Barcelona, va provocar el dessallotjament de més de 1000 veïns del barri del Carmel inclòs la nostra escola.
Educació Infantil va ser ubicada en el Centre Cívic del Carmel, i els alumnes de Primària van ser ubicats a l’escola MariaClaret de Nou Barris. L’escola va estar durant un any tancada, anys que s’ha aprofitat per fer una renovació completa.
El dia 9 de gener de 2006 la nova escola va obrir les seves portes a tots el seus alumnes i professors.

OBJECTIUS GENERALS DEL CENTRE:

Com a objectius generals del centre, entre d’altres i de forma resumida, destaco:
1. Potenciar un ensenyament actiu i significatiu per elsalumnes amb el propòsit d'aconseguir un millor rendiment, satisfacció, participació i progrés dels nois i noies.
2. Promoure l'ús variat de recursos materials i tècniques didàctiques.
3. Afavorir la comunicació dins el grup classe planificant situacions que fomentin el diàleg, la relació i l'intercanvi respectuós de punts de vista.
4. Propiciar les activitats i el treball en equip com a marc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PROGRAMACION DIDACTICA
  • PROGRAMACION DIDACTICA
  • Programacion didactica
  • programacion didactica
  • didactica de la musica
  • Actividades Programación didactica UMA
  • Concepto De Currículo Y Programación Didáctica
  • Programación didáctica ofertas gastronómicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS