Programes electorals 2012

Páginas: 6 (1402 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013




PROGRAMA ELECTORAL:
Eliminar el frau fiscal, augmentar la fiscalitat a les rendes més elevades i millorar el rigor en la gestió pública. Proposem la imposició de forma immediata d’una taxa sobre les transaccions financeres que poden afavorir l’especulació, més enllà de la limitada proposta de la Comissió Europea.
Prou retallades, retirarem l'euro per recepta, no aplicarem el RealDecret Llei 16/2012, reduir les llistes d'espera, aturarem i revertirem el procés de privatització i precarització de la sanitat pública, participació democràtica, proposarem una taula de negociació amb els professionals del sector on establir com retornar a condicions de treball i salarials dignes i farem un pacte sanitari estable que defineixi la cartera de serveis.
Proposem finançament Públicsuficient per les escoles, garantir el dret a l'educació i la igualtat d'oportunitats equiparant totes les hores lectives a tots els centres sostinguts amb fons públics i reforçar la coeducació en l’àmbit escolar i en l’educació del lleure.
Aquesta situació de conflicte, en democràcia, només es pot resoldre amb l’exercici de l’autodeterminació, perquè la ciutadania pugui decidir el futur de Catalunyasense límits i sigui una ciutadania amb tots els drets.
Revocar la reforma laboral que fa més precaris a tota una generació, clarificar la situació de les persones becàries i del personal de recerca de les universitats i institucions de recerca, replantejar els períodes de pràctiques obligatòries dels Cicles Formatius, evitar que el fet de ser jove suposi una discriminació salarial i reduirl’atur juvenil.












PROGRAMA ELECTORAL:
Impulsarem una política econòmica que combini austeritat i equilibri amb reformes que afavoreixin el creixement econòmic, la creació i manteniment de llocs de treball i el recolzament de treballadors autònoms, a les petites i mitjanes empreses i als comerços, treballarem per aconseguir un nou sistema de finançament singular per Catalunya;reduir la morositat del sector públic català i potenciarem l’activitat emprenedora
Adequarem les lleis del parlament.
Garantirem a tots els catalans el dret de ser atesos per les administracions públiques amb la llengua oficial que ells prefereixin i aprovarem una nova llei de política lingüística que contempli la realitat bilingüe a Catalunya.
Aquest esforç compartit tindrà majors probabilitatsd’èxit si estem units i junts treballem per donar solució als problemes, perquè units som més forts, és un gran error voler trencarà amb la resta d’Espanya i no volem que ens facin triar entre ser catalans o espanyols.





Potenciarem la creació de cooperatives i de societats laborals com a mecanisme de creació d’ocupació estable i de qualitat i d’impuls de l’activitat econòmica, reconeixentel seu valor econòmic i de compromís social. Impulsarem i promourem un fort sector d’economia social.
Garantirem que tots els ciutadans de Catalunya tinguin accés a l’assistència sanitària pública. També en salut, un sol poble. Reforçarem la identitat pròpia del CatSalut.
En el camí de la transició nacional de Catalunya, promourem aquelles accions per al reconeixement del català com a llenguaoficial d'Europa. Potenciarem els estudis de llengua catalana i romanística a les universitats del món.
Catalunya té dret a decidir el seu futur i ha arribat el moment de poder exercir aquest dret. Després de trenta anys, és el moment d’escollir. És l’hora que Catalunya faci el seu propi camí. Amb naturalitat. Un camí, una transició nacional, que ens ha de permetre prendre les nostres pròpiesdecisions, que ens ha de permetre viure d’acord amb les nostres pròpies possibilitats, i això vol dir viure millor.
Desenvoluparem la Llei d’educació de Catalunya per construir el nostre sistema educatiu basat en el model d’interès públic com a garantia de l’educació en un marc de llibertat.






Volem impulsar una estratègia en tres nivells, europeu, espanyol i català, per a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programa sectorial 2007 . 2012
  • Programa De Salud Publica 2012
  • Programa 06-10-2012
  • Programa De Clausura 2012
  • Programa De La 1Ra S.N.S. 2012
  • Programa Opciones Productivas 2012
  • Programa Ecmo Clinica Las Condes 2012
  • PROGRAMA INVESTIGACION GEOGRAFICA I 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS