progrés social de les dones

Páginas: 6 (1350 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
LES DONES I EL PROGRÉS SOCIAL: Les dones han treballat, les dones han lluitat.


1. A L’ INICI DEL CAPITALISME I la INDUSTRIALITZACIÓ, la situación de les dones que hem vist a la pel·lícula DAENS era desigual al home. Entre la classe social alta i la baixa ni han desigualtats socials, però dins de cada una ni han desigualtats de genere. En la classe social alta a les dones lis discriminabensocialment, com per exemple en la política, eixa epoca podem observar com a les dones no les deixaben votar ni ser presidentes de un partit polític. Una frase que deien era “La política es cosa d’homes”.

En els negocis empresarials la dona de classe social alta no té ni veu ni vot, ja que es veu que es una cosa d’homes, per que en DAENS es veu que quan l’home esta reunit o devatint, la dona noestaba present. Les empreses es cosa d’homes, ja que la herencia va per linea de varo, es a dir maí una dona podra portar abant una empresa. Per últim en la família la dona té el paper de ama de casa i també de cuidar el xiquet, donar-hi ordres per a fer el menjar, etc. De ama de casa també dit treball no reumunerat, ja que no te donen un salari per treballar i si totes les dones el demanaren, elhomes pedirien mes a les seues empreses seria una roda. I tots en casa moltes vegades ajudem sense voldre com guardar la roba, en portar-la e esxugar, llevar el teu plat de la taula, etc tot allò si tingueres que pagar a una persona serien molts diners.

En quant a les dones de classe social treballadora o baixa per diro de alguna manera puc dir que en la fàbrica, l’encarregat viola, es a dir nihan violacions, assetjament sexual, etc. Els empresaris a les dones els donen un salari per el treball mes baix poden fer-li assetjament sexual i duplicarien els beneficis.


2. Tanmateix sempre han hagut dones que no han acceptat aquestes condicions i han lluitat per millorar la seua importancia en l’economia per a poder votar, i també lluitaben contra els salaris baixos i les condicionsinhumanes de treball i per la seua seguretat economica i qualitat de vida. I tot això l’han demanat per mitja de manifestacions, pancartas... Un exemple del reconeixement de la lluita va ser, és, i sera el día 8 de març, día de la dona. Les va fundar les nacions unides en 1877 que per eixes dates a Boston varen morir 140 dones en una fabrica cremades. Diuen que va ser intencionada com un toc de quedaper a les dones que es reivindicaben.


3. AL SEGLE XX apareixen dones com les que apareixen al documental “Mujeres libres” que demanaven ser dones lliures, volien una igualtat de sexe. Una societat que les corresponga, uns companys del moviment obrer que les recorzaren. També demanaven que les dones se valoraren professionalment, etc. El que varen fer les dones per a pedir tot allò de d’alt vaser: varen fer manifestacions, conferencies, moviments feministas específics. Però per a començar tot, varen coincidir un grup de dones i el que varen fer es donar a coneixer als homes que eren iguals que ells. Les dones que demanaven açó, empuñaven fucils, fan mitins, estudien, etc. I una cosa que se m’había oblidat es que la seua labor social de elles era en educació, per a que les dones que nosabien llegir, escriure, etc. S’alliberaren de l’ignorancia.

4. AL SEGLE XXI, ARA MATEIX, EN LA TAULA RODONA DE L’ASSOCIACIÓ DE DONES DE LA MALVA-ROSA hem escoltat les següents denuncies i les seguents protestes:

La primera que va parlar va dir un poc de tots el temes pero sense profundisar-se molt en ningun. Ella deía que les dones gastaben mes temps que els homes ja que algunes treballen,i quan arriben a casa tenen que fer el menjar, rentar la casa, etc. També elles son les que recorten per a afrontar les retallades. El que fan es compren coses més barates, remenden roba, etc-

De la inmigració varen dir, que moltes dones diexen les seus costums, la seua família i tot per a treballar en un país extranjer per a subsistir venint a un país on ni ha treball. Abans quan venien...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Don Quijote: Una Critica Social
  • Progr Seminario De Responsabilidad Social Empresarial 2014
  • Contexto Social de Don Quijote de la Mancha
  • progra
  • progra
  • progra
  • Progra
  • progra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS