Projeccions cartogràfiques

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
1.LA REPRESENTACIÓ DEL TERRITORI
1.1 Les projeccions cartogràfiques

PROJECCIÓ POLAR /AZIMUTAL
Aquest tipus de projecció s'anomena també azimutal, o plana. Ja que un pla imaginari és el quetoca la superfície del planeta.
Aquest tipus de projecció se sol fer sobre els pols i donen una imatge com si un observador veiés la Terra des de la vertical del pol. Representen habitualment les zonespolars o mostren un hemisferi complet.

PROJECCIONS CÒNIQUES
Les projeccions còniques es fan sobre un con que està en contacte amb un paral·lel de latituds mitjanes. La imatge que s'obté és la d'unobservador que veu la Terra des de la vertical de les latituds mitjanes.
Aquesta projecció fou ideada pel matemàtic alemany Lambert a finals del segle XVIII. Els meridians són línies rectes en formaradial i els paral·lels són arcs concèntrics que van augmentant cap a l'Equador. Aquesta projecció es adequada per representar les zones temperades ja que hi ha una distorsió insignificant.PROJECCIÓ CILÍNDRICA 1
Les projeccions cilíndriques se solen fer a l'equador sobre un cilindre que fa la volta a tota la Terra. La imatge que s'obté és la d'un observador que veu la Terra situada en lavertical de l'equador.
Aquesta projecció representa bé la zona entre l'equador i els tròpics i després amplia la seva distorsió.
La projecció de Mercator té la característica bàsica que els meridiansi paral·lels són línies rectes que es creuen perpendicularment. Els mapes són conformes, és a dir, la forma dels continents és real, però quan és apropem als pols, la superfície augmenta de formaexagerada. Com exemple podem comparar Escandinàvia (1,1 Milions de km2) i l'Índia ( 3,3 Mill de Km2).És la imatge clàssica que tenim del nostre planeta.


PROJECCIÓ CILÍNDRICA 2
La projecció dePeters feta al 1974, trenca amb la visió eurocèntrica dels mapes i ofereix una igualtat de superfícies en tot el planeta. Aquesta imatge ens sorprèn ja que els continents de l'hemisferi Sud apareixen més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS