projecte empresrial

Páginas: 19 (4594 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
FASE 2


1. Breu anàlisi de la situació econòmica actual


1.1 Situació econòmica mundial.

L’economia mundial és troba a la vora d’una altra crisi important. El creixement de la
producció s’ha desaccelerat considerablement durant l’any 2011 i per als anys 2012 i 2013 es preveu que el creixement serà anèmic.

El PIB mundial creixerà un 3,5% i un 4,1% el 2012 i 2013, respectivament.Les previsions de creixement als Estats. Units han millorat i s’estimen en el 2,1% per al 2012 i en el 2,4% per a 2013, després d’un creixement del 1,7% l’any 2011. Japó, per la seva part, ha de registrar un avanç del 2,0% i del 1,7%, per al 2012 i 2013.

Davant del creixement lent de les economies avançades, es trobarà l’avanç sostingut de les economies emergents.


1.2 Situació econòmicaeuropea

Les perspectives a curt termini de l’economia de la UE i de la zona euro continuen sent fràgils, encara que es pronostica una volta progressiva al creixement del PIB el 2013 i una consolidació d’aquesta tendència el 2014.

Les previsions per 2012-2014 es basen en indicadors com el producte interior brut (PIB), la inflació, la desocupació i les finances públiques.

El PIB realdisminuirà el 2012 un 0,3% a la UE i un 0,4% a la zona de l’euro. Tanmateix, l’adopció de mesures polítiques fermes per contenir la crisi i millorar el funcionament de la unió econòmica i monetària ha contribuït a estabilitzar l’economia de la UE.

Per 2013, s’espera una volta progressiva al creixement: l’increment del PIB serà del 0,4% a la UE i del 0,1% a la zona de l’euro, tot i que seguirà haventgrans divergències entre països. No obstant això, la competitivitat, que havia desaparegut en alguns països, s’està restablint poc a poc.






1.3 Situació econòmica Espanyola
La situació econòmica espanyola actual és clarament crítica. La bombolla immobiliària que es va destapar fa uns anys ens ha portat a una crisi financera i bancària que a la vegada ha desembocat en un deterioramentconsiderable de tots els sectors de la economia.

La principal conseqüència d’aquest refredament del consum és un atur de més del 25% de la població activa. L’Estat espanyol supera els 5 milions de desocupats, la taxa més alta dels països de l’eurozona. Les conseqüències de l’atur són sempre doloroses en l’àmbit familiar i personal, tant a nivell moral com econòmic.
És un peix que es mossegala cua, al disminuir el consum moltes empreses es veuen obligades a tancar, la taxa de l’atur es mante alta amb un elevat cost en prestacions de desocupació i altres subsidis; al mateix temps els ingressos públics disminueixen sensiblement provocant un dèficit fiscal molt alt. Els bancs pateixen un augment de la morositat i fallida amb els crèdits produint una forta contracció del crèdit , elsgoverns es veuen obligats a rescatar bancs cedint part dels seus actius per a que pugin seguir donat crèdit.
Tot això fa que es provoqui un augment del deute en percentatge del PIB del estat que més tard hi ha que pagar o refinanciar, això suposa una reducció de la taxa de creixement , augment d’ajustos amb les despeses i augment d’impostos per aconseguir ingressos, privatització serveis públics,etc…
En definitiva som un país endeutat en el que la gestió de la crisi per part dels polítics ha estat ineficient, s’han pres decisions improvisades, poc valentes i moltes massa tard. Se’ns ha perdut la confiança. La situació és molt difícil.
No obstant hem d’encarar-la i tirar endavant amb molta valentia i esforç. La cultura de l’esforç és la que ens farà sortir poc a poc d’aquest pou en el queestem immersos i així superar les dificultats actuals.
Dels fracassos i les crisis sempre s’aprèn. Amb consciència del problema i responsabilitat per par de tots s’han de buscar i trobar solucions. És molt important que els empresaris i els polítics siguin conscients de la situació i vagin a una en trobar mesures per superar-la. En aquest sentit i en aquest moments és molt important potenciar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formalizacion empresrial
  • Project
  • Project
  • project
  • project
  • Project
  • Projecte
  • Proyecto empresrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS