Projecte genoma huma+ projecte encode+ bioinformatica

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014


Projecte del genoma humà

El genoma és el conjunt d'instruccions completes per construir un organisme, humà o qualsevol. El genoma conté el disseny de les estructures cel·lulars i lesactivitats de les cèl·lules de l'organisme. El nucli de cada cèl·lula conté el genoma que aquesta conformat per 24 parells de cromosomes, els que al seu torn contenen al voltant de 80.000 a 100.000 gens, elsque estan formats per 3 bilions de parells de bases, la seqüència fa la diferència entre els organismes . Es localitza en el nucli de les cèl·lules.
El projecte, dotat amb 3.000 milions de dòlars, esva fundar l'any 1990 pel Departament d'Energia i els Instituts de la Salut dels Estats Units, amb un termini de realització de 15 anys. Gràcies a l'àmplia col·laboració internacional, tant elsavenços en el camp de la genòmica (especialment, l'anàlisi de seqüenciació), com els avenços en la tecnologia informàtica van fer possible que se s'acabés un esborrany inicial del genoma l'any 2003.
ElProjecte Genoma Humà (PGH) és un esforç científic internacional que pretén localitzar i seqüenciar tots els gens que constitueixen el genoma dels humans i alguns altres organismes. Amb això, s'adquiriràun coneixement complet de l'organització, estructura i funció dels gens en els cromosomes humans.
Les investigacions van estar a càrrec fonamentalment dels Estats Units (Institut Nacionald'Investigació del Genoma Humà-NHGRI-de Maryland) i Gran Bretanya (Centre Langer a Cambridge), però també van acompanyar França, Alemanya, Japó i la Xina.
El Projecte Genoma Humà és un projecte d’investigaciócientífica d’àmbit internacional que pretén:
1.- Identificar i localitzar tots els gens que formen el genoma humà. 2.- Determinar la seqüència completa de bases nitrogenades queformen l’ADN humà i així conèixer la funció específica de cada gen. 3.- Defensar la necessitat d'impulsar poderoses infraestructures tecnològiques (finançades es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Human Genome Project
  • projecte genoma huma
  • Project
  • project
  • Project
  • project
  • Project
  • Projecte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS