Projecte Seti

Páginas: 5 (1024 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
El projecte SETI o Cerca d’Intel•ligència Extraterrestre de l’anglès Search for Extraterrestrial Intelligence, l’objectiu principal d’aquest projecte és respondre a la pregunta que sovint ens fem de si estem sols en l’univers o existeix alguna altre tipus de vida intel•ligent, per poder respondre a aquesta pregunta s’han fet anàlisi de senyals electromagnètics capturats en diferentsradiotelescopis o enviant missatges, mostrant un dibuix de com és la nostra espècie a l'espai amb l'esperança que algun d'ells sigui contestat.
Encara que sembli una idea esbojarrada és un projecte de la NASA que el va iniciar en el 1970 i el seu projecte més famós és el SETI@home el qual demana a la gent corrent que’ls hi deixin el seu ordinador per processar la informació captada per el radiotelescopid’Arecibo, a Puerto Rico.
Va tenir origen a partir del projecte Ozman que es va iniciar el 1960 per l'astrònom Frank Drake, l'objectiu de l'experiment era buscar senyals de vida en sistemes solars llunyans a través d'ones de ràdio interestel•lars. El programa porta el nom de la princesa Ozma, governador de la ficció de la terra d'Oz, va buscar vida prop de les estrelles: Tau Ceti i Epsilon Eridani.Posteriorment van haver-hi altres projectes com Ozman II que es va dur a terme per Benjamin Zuckerman i Palmer Patrick, que van examinar 650 estrelles en quatre anys.
Finalment en l’any 1971, la NASA va finançar l’estudi en el que participen Drake i Bernard Oliver que va donar com a conseqüència la fundació del SETI.
El projecte SETI va adquirir la seva major fama quan el Dr Jerry R. Ehman en el15 d'agost de 1977 va rebre un intens senyal pel telescopi, cosa que va voler explicar ràpidament i hi va afegir la paraula Wow al marge, i se li va quedar aquest nom, la senyal Wow que es considerada la millor mostra de la possible vida extraterrestre.
Avui en dia s’ha suspès el seu funcionament ja que en el 25 d’Abril del 2011 es va anunciar que entrava en estat d’hibernació per falta definançament, per tant, es deixa de realitzar l'anàlisi de les dades fins que es pugui tornar a reobrir en el futur.
El projecte SETI engloba tot un seguit de programes espacials, que exploren el firmament en búsqueda de vida extraterrestre intel•ligent. En el 2 de Març de 1972, es va llençar a l’espai la Sonda Pioneer 10 on hi havia inscrita en una placa d’alumini, uns gravats on s’informava a unpossible receptor de l’esquema de l’hidrogen, una representació del Sistema Solar amb l’itinerari còsmic de la Sonda partint de la Terra, 14 radis que mostren la localització del Sol a la nostra galàxia, una representació de la Pionner 10, i un croquis de dues figures humanes, un home i una dona, l’home aixecant la mà amb actitud cordial de salutació. Cinc anys més tard, es va recopilar informaciómitjançant sons i imatges de la Terra, i es va guardar en un disc d’or que es va enviar a l’espai a bord de les sondes Voyager 1 i Voyager 2.







Aquesta imatge és la de la placa que hi havia a l’interior del Pioneer
A la dreta, la imatge de la sonda amb l'única finalitat de donar proporció a les dues figures humanes dibuixades davant, una de femenina i una altra de masculina. A l'esquerra,un feix de línies que parteixen radialment d'un mateix punt. Aquest punt és el planeta Terra, les línies indiquen la direcció dels púlsars més significatius propers al nostre sistema solar i a cada un, en sistema de numeració binari, que és la seqüència de polsos de cada un. Aquest apartat constitueix la nostra "adreça" dins l'univers. A la part inferior es representa un esquema del sistema solar,amb els planetes ordenats segons la seva distància al Sol i amb una indicació de la ruta inicial de les Pioneer. L'esquema situat a la part superior esquerra de la placa, representa una inversió en la direcció de l'electró d'espín en un àtom d'hidrogen, l'element més abundant a l'univers.
Aquesta transició provoca una ona de radi de 21 centímetres.


La qüestió és que qualsevol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • seti
  • seti
  • project
  • Project
  • Project
  • project
  • projecto
  • projecto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS