Propaganda Stalinista

Páginas: 4 (753 palabras) Publicado: 23 de septiembre de 2011
Núria Emilio Estapé

Comentari d'un cartell de propaganda

Presentació:

Aquest document històric és un cartell propagandístic de contingut polític.
El cartell va ser creat per el Congrés delPartit Comunista de la Unió Soviètica l'any 1934 i vol emfatitzar la importància del moviment revolucionari soviètic i els seus protagonistes.

Descripció i intencionalitat

El cartell ens mostradiverses escenes de la revolució remarcades per pancartes de suport a la revolució i als seus dirigents i per la bandera de la unió soviètica.
A dalt de tot del cartell ens trobem l'escena de larevolució industrial soviètica, és a dir, queda plasmada la potència industrial en la que Stalin va convertir l'URSS.
Just al costat ens trobem l'escena de la revolució, com la gent surt al carrer ambles armes i per donar-li més significat hi tenim una pancarta on hi diu: ``Més enlaire l'estendard de Lenin. Ell ens mena a la victòria.´´ Aquest text ens recorda que les idees de Lenin van ser les quevan guiar la revolució russa.
A la part inferior del cartell ens tornem a trobar una escena revolucionaria on hi apareix la població de l'URSS amb pancartes on s'hi llegeix: ``Visca l'invenciblepartit de Lenin! Visca el gran guia de la revolució proletària mundial, el camarada Stalin!''.
Aquestes escenes són bastant petites i no són el primer en el que et fixes en veure el cartell. Per elcontrari, el que més ressalta del cartell són les figures dels dos protagonistes de la revolució soviètica, Lenin i Stalin, cada un d'ells situat a una punta del cartell.
Lenin apareix dret, de perfil, iamb una mà que assenyala o apunta cap a algun lloc. Aquest fet podria voler dir que Lenin va ser el que va mostrar el camí i les pautes de la revolució, el que va tenir la idea, i per tant, elprecursor de la revolució. A més a més Lenin està envoltat d'un fons negre que només apareix en aquell racó, la resta del cartell és de fons blanc. Aquesta idea podria voler que la imatge de Lenin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Stalin
  • stalin
  • Stalin
  • Stalin
  • Stalin
  • stalin
  • Stalin
  • Stalin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS