Propietats del text.Resumen

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Propietats del text
La comunicació es l’intercanvi d’informació que es dona amb un missatge.
El qual intervenen dues persones o més .L’emissor és la persona que diu el missatge i arriba alreceptor a traves del canal on pot ser de manera escrita o oral. De manera escrita interpretem que es en un text.
El text es un conjunt de paraules articulades que formen un discurs,una composiciólingüística amb intenció de comunicar el missatge.
Un text ben escrit o ben format coherència,adequació,cohesió,correcció i presentació per tal de que el receptor l’entengui. Per aquesta causa hem detenir cura a l’hora d’escriure o redactar un text i per tant cal seguir ordenadament les seves propietats.
En primer lloc abans d’escriure el text,tenim que triar un tema principal del qual volemparlar,per tant plantegem les idees o fets principals en forma de llista.
En segon lloc quan aquesta llista et paregui suficient,comences a ordenar-les segons quina serà d’introducció i contingut.Utilitzant les propietats del text com a referència.
Aquestes propietats són:
La primera propietat de les més importants es l’adequació. Ens permet adaptar el text a la situació mitjançant un registre,on elregistre el tens que utilitzar de manera correcta. El registre pot ser culte,estàndard o vulgar.
-El registre culte. Es el registre en el qual necessita més cura amb bona correcció i un vocabularimolt variat. Per exemple, Un currículum o una carta a un jurat.
-Estàndard. El més normal i mes utilitzat on combines registre culte amb vulgar. Per exemple una relació entre tutor i alumne.
-L’últimregistre es el vulgar, on no es té cura a l’hora d’escriure ja be pots fer faltes o escriure malament una paraula i no la corregeixes. El fem servir sovint als xats amb el nostres amics.
La segonapropietat es la cohesió, aquesta propietat és la que menys li donem importància o la confonem amb la coherència. La seva definició implica la correcta relació entre les diferents parts del text. On...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Propietats de la vida
  • Propietats de la vida
  • Les propietats textuals
  • propietats textuals
  • Les Propietats Textuals
  • Propietats Peri Diques
  • Propietats químiques dels glúcids
  • Propietats I Assaigs De Materials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS