proposta formació educadors

Páginas: 10 (2350 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
Índex
1.Conceptualització de l’escola .................................................................................................. 2 2. Anàlisi de necessitats formatives............................................................................................4 2.1. Taula de punts forts i punts febles. .................................................................................. 53.Objectius i continguts de la proposta formativa ...................................................................... 6 4. Metodologia aplicada .............................................................................................................7 5. Temporització de la proposta formativa.................................................................................8 6. Recursoshumans, material i espacials. .................................................................................. 9 7. Tríptic formació....................................................................................................................10
1
1.Conceptualització de l’escola.
L’escola Xesco Boix es troba ubicada a la ciutat de Sabadell, que forma part de la província de Barcelona. Elmunicipi de Sabadell té una superfície de més de 37,89 km2 i uns 207.649 habitants (l’any 2013). És la capital del Vallès Occidental i es troba molt a prop de l’àrea metropolitana de Barcelona, això fa que ens trobem amb una ciutat dinàmica i una extensa xarxa de transports que la comuniquen internament i amb altres poblacions i ciutats.
Respecte a les famílies que assisteixen al’escola, majoritàriament són habitants del mateix barri del Centre, ja que aquesta és un dels principals ítems que es té en compte des de l’escola a l’hora de realitzar el procés de selecció de l’alumnat, la proximitat. Tot i així, hi ha alguns alumnes provinents del barri veí de Gràcia, ja que el fet de trobar-se just al costat, dóna lloc a què algunes de les famílies triïn l’escola XescoBoix com a primera opció, pel fet que els hi queda més a prop que l’escola del propi barri.
És important destacar que el centre acull un perfil socioeconòmic majoritàriament mig i mig- alt, tot i que en aquests darrers anys, s’han anat incorporant famílies immigrants amb dificultats econòmiques. En general, les famílies tenen estudis mitjans i superiors, molts d’ells han cursat carreresuniversitàries i les feines que desenvolupen estan relacionades amb aquests estudis. El més freqüent és que treballin fora de casa tant la mare com el pare dedicant-se principalment al sector terciari i de serveis. Molts pares i mares exerceixen professions liberals. Destaquem la presència de professionals de l’ensenyament, mestres, psicòlegs, pedagogs, logopedes, etc. Aquest fet, implica quela valoració de l’educació i les expectatives de la majoria dels pares envers al centre siguin altes.
La major part del personal docent del centre és femení, ja que hi ha 23 dones i 4 homes, malauradament, es compleix d’aquesta manera amb els estereotips de què l’educació és una professió femenina, sobretot durant les primeres etapes educatives.
Respecte al tipus de titulacions que tenenels mestres, la majoria es correspon amb la plaça ocupada a l’escola. És a dir, trobem 7 mestres d’Educació Infantil, 2 mestres d’Educació Especial, 2 mestres especialistes en Educació Física i 1 mestre especialista en Música. Respecte als especialistes d’idiomes (anglès i francès), veiem que són mestres d’Educació Primària. També s’observa com les figures de la Cap d’Estudis i laDirectora, a més de la titulació de mestre, són també titulades en Psicopedagogia i Pedagogia respectivament.
2
Respecte a l’edat dels professionals que hi treballen, tot i no tenir constància de les seves edats concretes, es pot dir que es tracta d’una plantilla heterogènia, és a dir, hi ha una diversitat intergeneracional que va des d’un mestre que es jubilarà en finalitzar aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PROPOSTA PROJECTE
  • propostes de treball aigues encantades
  • Proposta pedagògica de centre
  • Formacio fisica
  • Formació de la UE
  • Temario formacio
  • formacio de mots
  • Formacio Ocupacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS