Propuesta Didactica

Páginas: 10 (2492 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
TASCA ECO 01


PRIMERA PART

- Situació 1

Mentre condueixo per anar a treballar, cada dia intercanvi una seria se senyals i renous amb els altres conductors per poder comunicar-nos durant la circulació. Hi ha moltisimes situacions amb les que he d’utilitzar els recursos i elements que disposo per comunicar-me. Una situació molt senzilla i comú, ocurreix quan torn cap a casa, que quasisempre es tard i fa fosca, esta clar que hem d’utilitzar els llums per poder circular i que moltes vegades he d’utilitzar per fer senyals amb els llums curts i llargs per avisar a altres conductors, com per exemple quan m’acosto a una corba tancada i m’en adono que ve un altre cotxe en sentit contrari i du les llums llargues posades, per avisar-lo li faig repetides llumades de forma intermitent perque pugui veure que m’estic acostant i que llevi les seves llums llargues per no enlluernar-me.

Elements: 1- Emissor: jo 2- Receptor: el conductor de l’altre vehicle, 3- Canal: visual, en aquest cas el llum. 4- Missatge: el missatge seria el demanar-li a l’altre conductor que canvií les llums llargues a les curtes per no enlluernar-me 5- Codi: no verbal i visual 6- Context: ocurreix en unacarretera fosca i d’una forma ràpida.

Factors: La qualitat dels elements: Actituds de l’emissor, que en aquest cas el desig es demanar-li a l’altre conductor que llevi les llums llargues, el missatge no estaria estructurat ja que es transmet d’una forma no verbal i ràpida. El codi és compartit per emissor i receptor i així el missatge es interpretat i es dur a terme la retroalimentació.
L’ambientes una carretera oscura en la que poden influir factors meteorològics com la pluja o el vent, que poden dificultar el procés comunicatiu o el pas de circulació d’altres vehicles o el pas d’animals ja que és una carretera secundària rodejada de bosc.


- Situació 2

Abans d’entrar a treballar, m’aturo al bar del costat a fer un cafè. Quan entro per la porta el cambrer em saluda i em demana quevull prendre, jo li contest i li dic - un cafè per favor, ell mel serveix amablement, després jo li demano que li dec, ell em respon i jo li pago la quantia del cost del cafè.

Elements: 1- Emissor: jo . 2- Receptor: el cambrer. 3- Canal: visual i acústic. 4- Missatge: el missatge seria demanar-li el cafè. 5- Codi: verbal i amb un moviment normal. 6- Context: ocurreix en un bar.

Factors: Laqualitat dels elements: Les actituds de l’emissor i receptor influeixen molt en aquesta situació comunicativa, la postura, el llenguatge no verbal, els sentiments que tenen en aquest moment poden intervenir el procés de comunicació d’una forma important ja que si una persona esta trista, enfadada etc. pot reaccionar de diferents formes a l’hora de comunicar-se i l’altre persona pot interpretar deforma inadequada el missatge que vol transmetre l’altre persona i viceversa. El missatge es en aquest cas verbal, gestual i estructurat i es transmet d’una forma ràpida, el codi es compartit per emissor i receptor, es dona la retroalimentació ja que responen les dues parts repetides vegades. L’ambient es un bar, en aquest cas poden influir factors com el renou i els moviments que pugui haver enaquell moment i per últim el context sociocultural també te que veure ja que dintre del bar pot haver tot tipus de gent, que poden afavorir un bon ambient o no.


- Situació 3

A la farmàcia ens donen molts de fullets informatius de productes. Normalment estan al mostrador perquè els clients quan venen els puguin veure fàcilment, endur-sels i llegir-los. Es molt habitual aquesta situaciócomunicativa dintre la farmàcia.

Elements: 1- Emissor: fullet informatiu, 2- Receptor: client, 3- Canal: visual, 4- Missatge: el que aparegui en el fullet informatiu, 5- Codi: no verbal, 6- Context: passa a una farmàcia.

Factors: La qualitat dels elements: l’actitud del receptor pot influir en la interpretació del missatge, si aquest dia el receptor no esta de bon humor pot ser que no prengui la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Propuestas didacticas
  • propuestas didacticas
  • Propuesta didactica
  • PROPUESTA DIDACTICA
  • Propuestas didacticas
  • Propuesta Didactica
  • Propuesta didáctica
  • propuesta didactica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS