Proteccions col·lectives

Páginas: 14 (3493 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014

INDEX


1-Proteccions Col·lectives
1.1 Que es la prevenció?
La prevenció de riscos laborals es suma d'accions i mides que tenen per objectiu prevenir, eliminar o minimitzar els riscos que estan o poden estar presents a la activitat laboral.
Quan parlem de riscos laborals ens referim a la possibilitat de que els treballadors d’una activitat concreta poden patir danys físics on laseva salut tan en un futur llunyà com pròxim, pel fet simple de exercir el seu treball.
Com poden intuir-se en la definició els riscos laborals poden ser molt variats i de distinta índole. Per exemple alguns d’aquets riscos laborals:
-Atrapaments ,Talls, Cremades, intoxicacions, Tumors o altres malalties de desenvolupament lent ,Electrocucions, Cops, Aplastaments Etc…
En el apartat Riscosi mesures preventives desenvoluparem en profunditat cada un d’aquests riscos així com les mesures preventives i Epis que tindrien que ser tomades per minimitzar-los o eliminar-los.
En quant al tipus de risc cal diferenciar entre tres tipus:
1-Accidents laborals:
Dintre d’aquest grup tindríem els accidents que poden patir un treballador dintre de la empresa, com els desplaçaments des de elseu domicili a la empresa i viceversa.
2-Enfermetats Professionals:
El objecte d’ aquesta classificació es poder tindre un registre i posterior anàlisi de la evolució de les xifres de malalties pronunciades.
Les malalties quan l’origen sigui laboral, però que no es estan en el llistat que són i han sigut actualitzades amb el tipus han de definir-se com a malaltia derivada del treball ocom accident laboral.
3-Enfermetats derivades del Treball:
Son totes aquelles que no poden ser incloses dins dels anteriors grups, i l’origen o conseqüència sigui l’activitat laboral.1.2 Proteccions contra contactes directes
-La protecció contra els contactes directes consisteix en prendre les mesures destinades a protegir a les persones contra els perills que resulten d’un contacte amb parts actives dels materials elèctrics evitant que el contacte tingui lloc.
Es pot considerarque els sistemes poden estar destinats a:
Impedir solament els contactes fortuïts amb les parts actives ( protecció parcial)
Impedir qualsevol tipus de contacte (protecció total)
Facilitar una protecció complementaria

-Aïllants:
Es denomina aïllant elèctric al material amb escassa conductivitat Elèctrica. Encara que no existeixen cossos absolutament aïllants o conductors, sinó millorso pitjors conductors, són materials molt utilitzats per a evitar curtcircuits, folrant amb ells els conductors elèctrics, per a mantenir allunyades de l'usuari determinades parts dels sistemes elèctrics que, de tocar-se accidentalment quan es troben en tensió, poden produir una descarrega, per a confeccionar aïlladors (elements utilitzats en les xarxes de distribució elèctrica per a fixarels conductors als seus suportis sense que hi hagi contacte elèctric) Els materials utilitzats més freqüentment són els plàstics i les ceràmiques.
El comportament dels aïllants s'ha de la barrera de potencial que s'estableix entre les bandes de valència i conducció que dificulta l'existència d'electrons lliures capaços de conduir l'electricitat a través del material (per a més detalls veuresemiconductor).
Un material aïllant de l'electricitat té una resistència teòricament infinita. Alguns materials, com l'aire o l'aigua, són aïllants sota certes condicions però no per a unes altres. L'aire, per exemple, aïllant a temperatura ambienti i sota condicions de freqüència del senyal i potencia relativament baixes, pot convertir-se en conductor. Alguns exemples:
Cinta aïllant....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bosque de proteccionsan matias
  • Coodinacion De Proteccions Lampo Cvg Alcasa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS