Proteinas

Páginas: 3 (694 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
Departament de Bioquímica i Biotecnologia Universitat Rovira i Virgili

Guió

Pràctiques de Biologia
2ª Part CURS 2012–2013

Professors: Montse Poblet (montserrat.poblet@urv.cat) Anna Borrull(anna.borrull@urv.cat)

Recompte de microorganismes
Determinació del nombre de cèl·lules d’un cultiu El creixement microbià es defineix com l’increment del nombre de cèl·lules, es a dir, esrefereix a l’increment de la població. Aquest creixement ve donat com a conseqüència del creixement de cada cèl·lula individual i la seva divisió cel·lular. Hi ha diferents mètodes per veure el creixementcel·lular.

Mètodes directes Son mètodes en els que es conten el nombre total de cèl·lules en un volum conegut i així s’estima el nombre total en la població.

Recompte directe de cèl·lules almicroscopi òptic. Per conèixer el nombre de cel/ml del nostre cultiu hem de utilitzar una cambra de recompte. Hi ha diferents tipus de cambres de recompte però les mes utilitzades pel recompte demicroorganismes son la cambra de Thoma i la càmera de Neubauer. En aquestes cambres coneixem el volum de medi de cultiu utilitzat per contar les cèl·lules i per tant després podem fer una aproximació delcultiu problema.

Càmera de Neubauer

2

Recompte de cèl·lules viables Contem les cèl·lules que estan vives i que son capaces de créixer en un medi de cultiu. Cada cèl·lula dipositada sobre el medide cultiu, si es viva, donarà lloc a una colònia amb una forma i dimensions determinades depenent de la espècie de que es tracti. Hem de fer un banc de dilucions suficient per després poder sembraren placa de Petri utilitzant un medi de cultiu adequat.

3

Activitats de la Pràctica 1. Recompte del nombre de cèl·lules totals d’un cultiu problema de llevats. Calcula el nombre de cèl·lules /mlque conte el cultiu problema (flascó A). Utilitza la càmera de Neubauer per fer el recompte al microscopi òptic. Nº cèl·lules / nº de quadres contats x 4.106 cel/ml x dil.lució = ------- cel/ml...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proteínas
  • Proteinas
  • Proteinas
  • Proteinas
  • Proteinas
  • Proteinas
  • Proteinas
  • Proteinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS