proves paleontològiques de l'evolució

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 10 de enero de 2014
PROVES PALEONTOLÒGIQUES DE L’EVOLUCIÓ
La paleontologia és la disciplina basada en el mètode científic que estudia el desenvolupament de la vida sobre la Terra, de plantes i animals antics, basant-seen el registre fòssil, evidència de la seva existència que s’ha conservat en roques. Això inclou l'estudi de fòssils, petjades i nius, fems fossilitzats i residus químics.
Hi ha una sèrie de provesen alguns essers que demostren l’evolució paleontològica com per exemple:

L’evolució del cavall

La família dels èquids inclou totes les espècies de la família del cavall domèstic, els cavallssalvatges, els ases i les zebres, entre altres. La seva evolució fou influïda pel seu medi i molt probablement per l'home.

Fa 55 milions d'anys va habitar el Hyracotherium avantpassat de tots elsmembres del gènere Equus. Hyracotherium tenia una mida entre els 2 i els 4 dm d'altura, amb quatre dits a les extremitats anteriors i tres en les posteriors. A simple vista era semblant a un gos.L'evolució de Hyracotherium va fer augmentar la seva alçada fins als 115 cm y va perdre els dits fins a fer-se monodàctil, és a dir, amb un sol dit. Poc a poc, el seu únic dit va endurir fins adesenvolupar el casc o peülla i així fugir més fàcilment dels seus depredadors. Hyracotherium evolucionaria posteriorment a una espècie denominada Mesohippus, d'una mida superior i que ja presentava peus ambforma de casc. Després aquest evolucionaria al Merychippus, després a l'espècie del Pliohippus, per a evolucionar a l'Equus més tard i, finalment, al que coneixem avui en dia, l'èquid.



Elsfamosos Archaeopteryx

És l'ocell més antic i primitiu conegut. L'arqueòpterix visqué al període Juràssic superior fa aproximadament 150-145 milions d'anys. És l'ocell prehistòric més ben conegut, ifins i tot força popular. La seva fama l'ha fet traspassar les fronteres de la paleontologia. És el perfecte exemple d'una forma de transició, en aquest cas entre els rèptils i els ocells. Comparteix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proves de l'evolució
  • Proves de l'evolució
  • L’evolució I Les Seves Proves
  • L'Evolució
  • Que es provida
  • Provando
  • provida
  • prova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS