Proyecto Final Curso Esi

Páginas: 37 (9215 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
Crèdit 1: Instal·lació i manteniment de serveis de xarxes locals.
Per realitzar la instal·lació de la xarxa de l’empresa he contat els metres quadrats de cada planta a les quals a la segona i tercera hi ha una sola habitació i a la primera planta dos habitacions i cada planta te 50m2.
A la primera planta hi ha 21 nodes que equivalen a 2 cables per cada estació de treball i un per al’impressora.(Un es per el ordinador de l’empresa, una altre per el telèfon.) I desprès deixarem 42 nodes lliures per en el cas de que l’empresa augmenti de tamany si puguin adherir-li nous PC’s.

A la segona planta hi ha 20 PC’s i una impressora que equivalen a 41 nodes. Els nodes estaran distribuïts igual que a la primera planta. Però en aquest cas deixarem 22 nodes lliures per a adherir-li nous PC’s otelèfons voIP
Hi ha la tercera planta estarà distribuïda igual que a la segona amb 20 PC’s i una impressora que equivalen a 41 nodes igual que a la segona planta. I serà igual que a la segona deixant 22 nodes per a nous PC’s o telèfons voIP.
Aquí poso un esquema de com quedaria la distribució de les plantes y els components que es faran servir:


MATERIAL EMPRAT:
Patch Panel:

He hagut decomprar uns quants Patch Panel a causa de que la normativa del cablatge estructurat eixís ho demana. Surt una mica mes, però aquest es blindat i té una major resistència.
Router:

He escollit aquest router ja que el preu era bastant assequible y la seva funcionalitat es la adequada per a les tasques que ha de realitzar, he comprat un router, ja que el mateix ens donarà accés a la WAN i a la nostraLAN.

Switch:

He optat per escollir aquest model de switch molt a pesar del preu perquè m’ofereix moltes mes connexions per si algun dia l’empresa ha de créixer. N’he comprat 3, un per cada planta. No he comprat cap patch panel ja que els switchs ja en porten un incorporat.
Racks:

He decidit comprar aquest rack ja que no cal comprar-ne un de mes gran ja que no disposem de tants switchs yrouters com per emplenar-lo tot, he comprat 3 un per cada planta.

Bases solides:
He comprat 6 bases solides (2 per planta y per rack), en un principi nomes en feia falta 1 per planta, però he pensat que en el cas que s’hi hagi de posar mes switchs o altres dispositius de xarxa ja disposaran d’un lloc.

ALTRES:

Cable:

He comprat 20 rotllos de cable de 100m cadascun per poder realitzarla instal·lació y cablejat, es un cable que no porta cap connector i podem fer nosaltres mateixos com el necessitem (directe/creuat).
Grimpadora:

He comprat una grimpadora per poder fer els cables/latiguillos segons la seva funció i al lloc on s’han de connectar.

Connectors i altres:

He comprat 200 connectors RJ45 per realitzat els cables i en sobraran per si en algun futur s’han deposar noves maquines.

També he comprat 200 protectors per els connectors RJ45.
Rosetes RJ45:

Calen dos rosetes per cada estació de treball segons l’estàndard de cablatge estructurat.
INSTAL·LACIÓ:

Bé, com disposem de 2000 metres de cable tindrem suficient per realitzar la instal·lació de la xarxa, com les nostres plantes son de 50m2 (son rectangular 10x5) farem passar els cables vorejantles parets en comptes de anar passant cables per la sala... Com les estacions de treball ocupen 3 de les 4 parets de la planta, farem servir 25m per cada paret a la primera planta que deixarem un espai de 1 metre entre estació y estació això farà un total de (465m) de cable a la primera planta des de el switch a cada estació de treball, aquests cables estaran connectats a unes rosetes (2 a cadaestació). Necessitarem latiguillos de 0,5 metres per connectar el switch al patch panel (10,5m) i 20 latiguillos mes de 0,5 metres per connectar des de la roseta al aparell que es volgui connectar (10,5). Connectarem el router al Servidor amb 0,5 metres mes de cable, i sumarem 0,5 metres mes ja que el router ha de conectar-se al switch de la primera planta, necessitàrem 3 metres per (3m) per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ESI CURSO
  • PROYECTO esi
  • Proyecto final curso educación inclusiva ii
  • Trab Final ESI
  • PROYECTO SOBRE ESI
  • proyecto de ivana esi 2
  • Curso Por Proyecto
  • PROYECTO DE CURSO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS