Proyecto ''Habitatge"

Páginas: 6 (1338 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
1. MEMÒRIA DESCRIPTIVA

1.1. Introducció.

Aquest projecte és un prototip d’un habitatge unifamiliar fet a escala de com seria a la realitat.
Hem fet la maqueta amb l’ajuda d’uns plànols i utilitzant una fusta DM de 3mm de gruix de 1200 mm de llargada i 400 mm d’amplada, que és on hem tallat la estructura, i una altre fusta DM de 10mm de gruix, 400mm de llargada i 300mm d’amplada, que és labase de la casa, on estava marcada la distribució de les habitacions, etc.
Hem utilitzat cargols de 4 per 16 per collar el motor, un motor reductor muntat, rodes dentades, un perfil d’alumini, corretja dentada, un commutador, una regleta de connexions i altres elements d’unió.
Amb aquest projecte hem adquirit nous coneixements sobre dibuixar plànols i la perspectiva isotèrmica, hem après amuntar mecanismes, circuits de corrent continu, a connectar un motor amb la pila i el commutador i varies coses més que podrien ser-nos útils en un futur.


1.2. Descripció de l’estructura.

Per fer la maqueta hem utilitzar una fusta DM de 1200 mil·límetres de llargada i 400 mil·límetres d’amplada, on hem tallat, amb una serra de marqueteria, les tretze peces per muntar l’estructura de la casa:Primer, amb un llapis, un regla i una escaire de fuster, vam marcar les mides, en mil·límetres, tal i com les marcava als plànols, que ens va donar el professor al iniciar el projecte. Un cop marcades totes les peces a la fusta, amb les mides adequades, les vam tallar amb una serra de marqueteria, i amb paper de vidre vam acabar d’allisar els costats i definir les cantonades de les peces, i de lesfinestres. També vam haver de tallar uns petits llisons d fusta i enganxar-los amb cola blanca a cada extrem de les taulades per que s’aguantessin un cop la casa fos muntada.
Al mateix temps que fèiem això entre dos dels tres components del grup, l’altre, a la fusta DM de 10 mil·límetres de gruix, 400 mil·límetres de llargada per 300 mil·límetres d’amplada, el que vindrien a ser els fonaments dela casa, anava dibuixant la base de la casa, , amb l’ajuda d’un altre plànol guia, el posicionament de cada peça amb el gruix de tres mil·límetres de cada paret a la casa, el que seria la distribució de les habitacions.
Un cop acabats els procediments anteriors, va tocar decorar les parets de la casa, ens les vam endur i cada una va pintar amb el color corresponent a cada peça.
Aquí ja enshavíem pres massa temps per fer tot ho anterior i va ser on varem començar a tenir problemes amb el temps, encara ens quedava per muntar tota la maqueta als fonaments, fer el mecanisme, muntar la porta amb la cadena, connectar els cables a la regleta de connexions etc.
Tot això ho vam fer de aquesta manera: mentre una tallava i polia el suport del motor, les altres marcaven on se situaria el motorsobre la base, on aniria la pila, per on passarien els cables i on estaria el commutador, per fer els forats als llocs corresponents, per poder seguir amb el procediment d’enganxar, a l’altura de la roda dentada que se subjecta al perfil d’alumini, a l’altura del motor, la corretja dentada a la porta.
Un cop fets els suports, s’enganxen amb quatre cargols de 4 per 16 al motor i el motor amb elssuports, a la base amb quatre cargols més M4 per 10.
Seguidament s’enganxa la regleta de connexions a la part inferior de la base de l’estructura, i es tallen i col·loquen uns llistons de fusta que s’utilitzaran de suport de la base per tal de poder col·locar a sota tots els elements del circuit elèctric. També s’havien de fer les guies de la porta, són, dos sobrants tallats a la mida per posar-losa sobre de la porta per que pugui lliscar amb facilitat sense desviacions. Però abans de muntar res de l’element motriu, havíem d’enganxar les parets de la casa a la base. Aquestes van ser enganxades amb cola blanca, i per que no es moguessin mentre se secaven, per cops o qualsevol cosa, les vam enganxar amb “celo”.


1.3. Descripció de l’element motriu.

Tot el projecte gira al voltant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • exercicis habitatge
  • Habitatge 4
  • Polítiques habitatge
  • Lat N Habitatge
  • Habitatge i societat a catalunya (s.xxi)
  • Guia Habitatge
  • instalacions habitatge
  • Projecte D'Un Habitatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS