Pràctica 1

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
El text que hem llegit pertany a la “Trama Cultural”, en concret al capítol “el registro arqueológico, evidencia, contexto y procesos de formación” escrit per Mariana Carballido i Pablo M.Fernández.
Primerament, al text podem llegir les quatre categories bàsiques d’evidència arqueològica. En primer lloc, tenim l’artefacte. Els artefactes són aquells objectes derivats de les intencionalitatsdels éssers humans. La roba o les armes serien un exemple. En segon lloc, tenim els ecofactes. Els ecofactes són les restes orgàniques i inorgàniques que han sigut elaborades pels humans. Per exemple,restes d’animals o el carbó del foc. En tercer lloc, tenim les estructures. Les estructures són aquells artefactes que no es poden transportar, com els fogons, les cases o piràmides. Per últim,estan les representacions rupestres. Aquestes són el conjunt de pintures i gravats sobre les roques.
A continuació, el text ens explica el lloc de la evidència. En aquest àmbit, ens explica que lesevidències arqueològiques són els jaciments arqueològics.
Després, ens explica el context. Aquest depèn del nivell, la situació i l’associació. El nivell és el sediment on estava l’objecte. Lasituació és, lògicament, la posició de l’objecte i finalment, l’associació és la proximitat entre les recerques. A partir de les recerques de materials, podem reconstruir les activitats del passat.
Seguit,ens expliquen els processos de formació del registre arqueològic. Amb el pas del temps, s’han anat esborrant i perdent restes. Per tant, els materials que descobrim no ens arriben com varen ser enel passat.
Al següent apartat, els processos culturals, estan situats els materials que provenen d’activitats humanes. Com per exemple, óssos d’animals, armes o pedres.
A continuació, apareixen elsprocessos naturals. Ens explica que la naturalesa canvia amb el pas del temps i per tant, conserva les restes arqueològics en diferents llocs i de diferents maneres. Per exemple, una riuada o un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica 1
  • practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Práctica 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS