Pràctica 1

Páginas: 2 (283 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
Pràctica 1: Divisió cel·lular EN vegetals
Objectiu: Observar i conèixer les diferents etapes de la divisió cel·lular.
Material: Tisores, ganiveta fina, pinces,portaobjectes i cobreobjectes, paper de filtre, vidre de rellotge, orceïnes A i B, bec de bunsen,encenedor, microscopi i un bulb de ceba.
Procediments previs: Uns quants diesabans de començar, hem de deixar sobre un got ple d’aigua el bulb d’una ceba, de manera que les arrels del bulb estiguin en contacte amb l’aigua. Quan ja han crescut lesarrels portem la ceba a classe per fer la pràctica.
Procediments: Primerament tallem amb unes tisores una arrel de la ceba i la posem sobre un portaobjectes, subjecteml’arrel amb les pinces i en tallem els últims mil·límetres de l’àpex, perquè no té cèl·lules en divisió. Tot seguit, fem uns talls molt6fins i amb les pinces els posem en unvidre de rellotge, hi afegim 2 mil·límetres d’orceïna A i esperem deu minuts perquè es tenyeixi.
Encenem el bec de bunsen amb un encenedor, a continuació escalfem el vidrede rellotge a la flama d’aquest, sense que bulli, i si la preparació s’asseca, li posem un altre cop unes gotes d’orceïna A.
Després, col·loquem els fragments d’arrelsobre el portaobjectes amb les pinces i afegim amb un comptagotes orceïna B. Tot seguit tapem la preparació amb un cobreojectes i li posem al damunt paper de filtre plegat.Amb el dit polzem apretem la mostra per tal de separar les cèl·lules.
Finalment col·loquem la mosta a la platina del microscopi, i observemla preparació primer amb pocsaugments i després amb més, per poder observar les diferents fases de la mitosi.
Resultats:Aquí adjunto els resultats de l’observació de les fases de la mitosi.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica 1
  • practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • Práctica 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS