Pràctica Quimíca

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015



Objectiu:

En aquesta pràctica volem determinar la quantitat d’àcid acètic que conté un vinagre mitjançant una volumetria àcid-base. Haurem de tindre en compte alguns factors com perexemple que l’hidròxid de sodi es corrosiu, per tant haurem de anar amb cura al manipular-lo, també tindrem en compte que al acabar la practica per desfer-nos del hidròxid de sodi neutralitzat amb àcidclorhídric ho haurem de barrejar amb molta aigua i llençar-ho per la pica.
La reacció de neutralització que es produeix amb l’hidròxid de sodi és la següent:




Material:

Bureta
Matràsde100cm3
Erlenmeyer
250 cm3
Pipeta 20cm3
Hidròxid de sodi (0,3M)
Vinagre
Fenolftaleïna








Procediment:
○ Calculem els g de NaOH 0,3M que necessitarem:



Agafem els 3g de hidròxidde sodi amb compte ja que es corrosiu i ho dipositem a un vas de precipitats, després ho diluïm amb aigua i ho aboquem cuidadosament amb un embut al matràs de 100cm3, acabem de enrasar amb aigua quela podem tirar al vas de precipitats i remenar per si han quedat restes d’hidròxid de sodi, a continuació ho aboquem dins la bureta fins que marqui 0. Seguidament pipetegem 6cm3 de vinagre i elsaboquem en el erlenmeyer de 250cm3, hi afegim 4 gotes de fenolftaleïna i 30ml d’aigua.
Finalment col·locarem el matràs amb el vinagre a sota de la bureta i la obrirem, mentre que va caient la dissolucióde NaOH hem d’anar amb la ma sacsejant suaument el matràs amb vinagre fins que aquest es torni de color lila rosenc, és a dir que ha sigut neutralitzada, un cop passi això tanquem ràpidament la buretai mirem els cm3 consumits de NaOH, ho repetim 3 cops per tal d’obtenir un resultat més fiable.

Observacions:
Hem sabut que s’havia assolit la neutralització perquè l’indicador ha virat a un colorrosenc. Els nostres resultats han sigut de 23,5-24,6-40 podem deduir que en l’últim resultat hi ha agut un error ja que la quantitat de vinagre ha sigut massa elevada per tant ha trigat més temps a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas de quimica
  • practica de quimica
  • Practica De Quimica
  • práctica quimica
  • PRACTICA DE QUIMICA
  • practica de quimica
  • Practicas quimicas
  • Practica De Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS