Pràctica N 3

Páginas: 8 (1928 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2015
Pràctica nº 3. Transformacions de variables
Treballarem amb variables de l’Enquesta de “Calidad de la Democracia en España” de l’any 2009, arxiu “CALIDEMO_2009.sav” que podeu trobar al Campus Virtual de l’assignatura.
En primer lloc, per a fer la pràctica us recomano que us obriu un word, i hi aneu enganxant els resultats obtinguts (les taules de freqüències, per exemple) i les vostres respostesi comentaris. Guardeu el word amb el vostre cognom i indicant que és la pràctica nº3.
En segon lloc, obriu un arxiu de Sintaxi, escriviu com a capçalera “Pràctica 3 d’Estadística” i la data d’avui, a sota escriviu “weight by PESO.” i executeu la instrucció (és per ponderar les operacions que farem), i a continuació aneu apuntant totes les sintaxi que feu servir. Guardeu l’arxiu amb el vostrecognom, i indicant que és la pràctica nº3, i quan acabeu la pràctica me l’envieu també junt amb el word.
En tercer lloc, a cada exercici, abans de fer qualsevol tranformació, heu de treure les freqüències de les variables originals, i heu de mirar que no tinguin cap equivocació (això és cap número que no es correspongui amb cap possible resposta), i que els Ns/Nc estiguin codificats com a valorsperduts.
En quart lloc, a cada exercici, un cop fetes les transformacions de les variables, heu de treure les freqüències de les noves variables construides o tranformades, i heu de comprovar (excepte per a l’exercici 1, de l’edat) que les freqüències de les variables originals són congruents amb les freqüències de les noves variables.

Comprobar distribució normal
1. Moltes variables en ciènciessocials tenen una distribució normal. Molts estadístics (com la mitjana, la mediana, la desviació estandard) tenen una distribució normal. Moltes proves estadístiques (regressions, anàlisis factorials, etc.) demanen com a condició que les variables utilizades tinguin una aproximació a una distribució normal. Tot i que no sempre es poden complir aquestes condicions al 100%, i a vegades es fan anàlisisamb variables que no tenen una distribució completament normal, anem a aprendre com es comproba si una variable té una distribució normal. Comprobar si les variables “Con qué frecuencia utiliza Internet para obtener información política” (ntpolint), “En qué medida cree que los jueces son independientes en sus funciones” (indjuez), “Los partidos eligen sus candidatos por procedimientos democráticos”(partdemi), “Confianza en su gobierno municipal” (cfgmu) y “Auto-ubicación ideológica” (dchaizda), tenen una distribució normal.
Copia i enganxa, o escriu, aquesta sintaxi a l’arxiu de sintaxi, posa allà on hi ha escrit “nomsvariables” el nom de les variables amb les que has de fer la prova de normalitat, i executa la sintaxi:
FREQUENCIES
VARIABLES= nomsvariables
/HISTOGRAM NORMAL
/ORDER=ANALYSIS .

Observa la forma que prèn la distribució de les barres del gràfic, i comenta per a cada una de les variables en quina mesura et sembla que s’ajusta a la distribució normal que apareix sobreposada.



Les barres no s’ajusten gens a la corba de distribució normal: les del mig queden molt per sota, i la última queda exageradament per sobre.




Tot i que les barres s’ajusten a la corbade la Normal bastant més que la variable anterior, segueixen sense seguir una distribució normal: la primera i la sisena barres queden bastant per sobre de la corba, i algunes com la segona, la cinquena i la setena queden per bastant per sota.


Les barres no s’ajusten a la corba de la Normal: la segona barra queda molt per sobre, la quarta una mica per sobre, i la tercera molt per sota de lacorba.

Les barres s’ajusten com a la segona variable a la corba Normal, i s’ajusten bastant més que les variables 1 i 3. Tot i així, sembla que no segueixen una distribució totalment normal: la primera i la sisena barres queden molt per sobre de la distribució normal, i la vuitena i la novena sensiblement per sobre, mentre que la segona, la quarta i la cinquena queden bastant per sota.



Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Practico N 3
  • Trabajo Práctico N 3
  • Trabajo practico N 3
  • Practica N°3 De Bioquimica
  • Trabajo Practico N 3
  • Trabajo pràctico N 3
  • Practica n 3
  • trabajo practico N°3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS