Pròxima Estació Independència

Páginas: 6 (1344 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
Pròxima estació INDEPENDÈNCIA

PRESENTACIÓ:

Els constants atacs de l’Estat Espanyol envers el nostre poble han fet que bona part de la societat catalana es plantegi anar més enllà de la situació autonòmica actual, fins al punt de voler assolir la màxima quota de sobirania possible.

És evident, doncs, que en els últims anys està aflorant a Catalunya un sentiment independentista forçageneralitzat. Un moviment que va més enllà de l’objectiu purament nacionalista i es centra, en bona part, en l’augment de l’estat del benestar dels catalans i catalanes.

Els motius que condueixen a la independència del nostre poble són molts i molt diversos. Per això, és imprescindible explicar-los a la nostra societat d’una manera senzilla i rigorosa per què es pugui crear el màxim consenssocial possible i fer el pas definitiu cap a la llibertat de Catalunya i més endavant, per extensió, la de tots els Països Catalans.

Per ajudar a difondre tots aquests fets, entra en joc el treball de recerca/documental “Pròxima estació INDEPENDÈNCIA”. Neix com una eina més entre totes les que ja existeixen. Un projecte que posem a disposició de la població per ajudar a resoldre dubtes, convèncerels que encara no ho veuen clar i encoratjar els que ja fa anys que volem viure en un país normal.

COS DEL TREBALL

Catalunya
Situada al nord-est de la Península Ibèrica, Catalunya és una terra singular. Històricament, una nació envoltada d’imperis que freqüentment han intentat assimilar-la, ja sigui per afany de conquesta, per la seva riquesa, la seva situació o la seva gent. Actualment ésuna comunitat autònoma de l’Estat Espanyol i un dels seus principals motors econòmics. És espoliada de manera sistemàtica fiscalment parlant i ofegada cultural i lingüísticament per l’Estat.
Societat i Política
Dins del clima generalitzat de crisi d’abast mundial, a Catalunya se li a de sumar que forma part d’un estat que no ha sabut gestionar-la ni preveure-la. A més a més, Catalunya perdanualment al voltant 20.600 milions en concepte de solidaritat o d’espoli fiscal.
En l’àmbit nacional, durant aquests últims anys ha tingut lloc el polèmic procés del nou Estatut. Després d’anys de negociació i disputes entre els partits catalans, el Parlament va aprovar un projecte estatutari, que avançava en l’autogovern, amb els vots favorables de tots els diputats excepte el Partit Popular.Posteriorment va ser retallat al Parlament Espanyol i condemnat a mort pel Tribunal Constitucional.
Economia
La situació econòmica de Catalunya és preocupant. La crisi que afecta el món sencer i especialment l’Estat Espanyol no ha fet de Catalunya una excepció.
Aquest any 2011 el govern de la Generalitat ha aprovat uns pressupostos de crisi, al voltant d’uns 39.700 milions d’euros. Laretallada global és del 10%, que permetrà estalviar 2.680 milions d'euros en despesa.
Amb els pressupostos de l’estat propi (incloent tot el dèficit fiscal) aquests gairebé es duplicaran i passaran a ser aproximadament de 60.300 milions que anirien augmentant any rere any. No cal dir que no seria necessari aplicar cap mena de retallada.
Cultura
Un cop proclamat l’estat català, la llengua catalanaassoliria l’estatus de llengua oficial a la Unió Europea, cosa que de manera anormal encara no ho és. A més a més, el català deixaria d’estar en el perill constant de marginació que li suposa està sotmès a un govern espanyol que ja ha demostrat diverses vegades el poc respecte que sent per les llengües peninsulars que no són el castellà.
Pel que fa al castellà, des de les posicions autonomistessempre s’intenta esgrimir l’argument d’una possible prohibició i marginació del castellà. Tot i així, hi ha molta gent que defensa que “el castellà serà llengua oficial si els catalans així ho aproven per respecte democràtic a la gent d’origen espanyol que viu a Catalunya, no perquè ningú ho imposi”.
La Independència
La independència és la capacitat total...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estacio
  • Estacio
  • ¿que es la proximidad?
  • Proximo
  • Proximamente
  • Proximamente
  • Proximidad.
  • Proximo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS